‘ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET YAPACAĞIZ’

DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ve Ali Rıza Babaoğlan, çeşitli temaslarda bulunmak ve DEVA Partisi'nin yerel teşkilatlanma çalışmalarını takip etmek üzere Batman'a geldi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 15:07:03
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ve Ali Rıza Babaoğlan, çeşitli temaslarda bulunmak ve DEVA Partisi'nin yerel teşkilatlanma çalışmalarını takip etmek üzere Batman'a geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen ve Genel Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Ali Rıza Babaoğlan, teşkilatlanma çalışmalarını takip etmek, parti binasında incelemelerde bulunmak ve parti yönetimi ile bir araya gelmek üzere Batman'a geldi.

DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları Ekmen ve Babaoğlan'ın Batman ziyaretinin ilk noktası, bir süredir yoğun çalışmaların devam ettiği ve önümüzdeki ay açılışının yapılması beklenen parti binası oldu. Burada DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz'dan bilgi alan heyet, inşa çalışmalarını inceleyip, görüş ve önerilerini aktardıktan sonra DEVA Partisi Batman İl Yönetimi tarafından hazırlanan toplantıya katıldı.

“SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Yalnızca parti yönetiminin katılım gösterdiği toplantıda konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, DEVA Partisi'nin Batman'a gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretlerin, Batman'a gösterilen büyük önemin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Batman'da kısa bir süre içerisinde tüm teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlayıp, il binamızın hazır olması ile birlikte, Batman'a DEVA olmak üzere il kongremizi gerçekleştireceğiz. Her alanda Batman'ın ve Batman halkının sorunlarının farkındayız. Sadece sorunu dile getirmek yerine, tamamen çözüm odaklı siyaset yapacağız" dedi.

“BÜYÜK İLGİ VAR”

Toplantıda konuşan DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Halka İlişkiler Başkanı Ali Rıza Babaoğlu ise, DEVA Partisi olarak Batman'da olmaktan çok memnun olduklarını ve kısa bir süre sonra gerçekleşecek il kongresine de katılmak üzere tekrar bir ziyaret gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, "DEVA Partisi bugün Türkiye'nin adalet, ekonomi, insan hakları ve dış politikada yaşanan tüm sorunlarını çözebilecek işinin ehli bir ekibe sahip. Liyakat sorununu yakından takip eden partimiz, tüm kadrolarını işinin ehli olana vermek için binlerce saat süren istişareler gerçekleştirdi. 3 ayı sokağa çıkma yasakları ile geçen 6 aylık bir parti olmamıza rağmen, halkımızın teveccühü ile 100 bini aşan başvuru üzerinden 73 ilde teşkilatlanma çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Ana akım medyanın tüm sansürüne rağmen, insanlarımız her gün online kanallardan binlerce yeni başvuru gerçekleştiriyor. Yakın tarihte tüm il ve ilçelerde çalışmalarımızı tamamlayıp büyük kongremizi yapacağız" dedi.

“TÜRKİYE’NİN 100 YILLIK KAZANIMLARI ERİYOR”

Parti yönetiminin katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen ise, Türkiye'nin yüz yıllık kazanımlarının birer birer eridiğini kaydederek, "Türkiye taşıdığı çok yüksek potansiyel ile yoksulluğa, adaletsizliğe, dış politikadaki yalnızlığa, tek adamlığa mecbur değil. 90'lardaki karanlık dönemde dahi toplum, şu andaki kadar incinmiş değildi. İnsanlarımız artık devletine, toplumsal ve kişisel başarıya, adalete, geleceğe inanarak bakamıyor. Üstelik bu inanç eksikliği büyük ölçüde ümitsizliğe sürükleniyor. Bugün yetenekli gençlerin Türkiye'de kalması için kampanyalar yapmak zorunda kalıyorsak, burada çok büyük bir sorun vardır. Gençlerini kaybeden bir ülke, geleceğini kaybetmektedir. Çocuklarımızın yaşamak isteyeceği ve geleceğe ümitle bakabileceği bir Türkiye'yi inşa etmek ve onu korumak zorundayız. DEVA Partisi, bu sorunları fark eden, bu kaygıları taşıyan ve buna mahkum olmadığımızı yüreklilikle ifade eden bir ekip ile kuruldu" diye konuştu.

"YARDIMLAR VATANDAŞLIK HAKKIDIR"

Türkiye'de en büyük sorunların adalet, ekonomi ve özgürlükler olduğunu belirten Ekmen, şunları kaydetti: "Bir kısım insanlar iktidarın gitmesi durumunda yapılan yardımların kesileceğini düşünüyor. Aslında, DEVA Partisi iktidarında, bir yardıma muhtaç olmadan, yetkin oldukları konularda iş sahibi yapılarak, onları yardımlardan kurtarmayı istiyoruz. Bu sayede geleceklerini diledikleri gibi inşa edebilir ve geleceğe daha umutla bakabilirler. Elbette çalışma sorunu yaşayan herkes için, sosyal devlet olma gereklilikleri yapılacak. Devlet olmak, bir partiye oy kazandırmak için yardım yapmak değildir. Bu anayasal bir sorumluluktur. Halk ile iç içe bir siyaset yapmanın en büyük avantajı, sorunu yerinde tespit etmektir. Halkı saraylarda otururken dinleyemezsiniz. Bugün sokakta doktordan, polisten, esnaftan, çiftçiden, öğrenciden, ev hanımlarından, emekliden aynı sorunları duyuyoruz. Adalet, ekonomi ve özgürlükler artık dile pelesenk olmuş yaralara dönüştü. İnsanlarımız artık mahkemelerden adalet bulamayacağını biliyor ve çözümü farklı yollarda arıyor. Sokaktaki şiddetin en büyük nedenlerinden biri de adaletin çöküşüdür. Savcılara, hakimlere, siyasi erk tarafından açılan telefonlar artık garipsenmeyecek bir eyleme dönüştü. Adaletsiz ortam insanların geleceğe bakışını zedeliyor. İnsanlar artık anayasal haklarını bile talep etmekten korkar hale geldi. Korku dağlarını aşmak için yola çıktık. Türkiye bunları hiçbir noktada hak etmiyor. DEVA, geniş katılımlı, çok sesli ve işinin ehli bir ekip ile tüm sorunlara daha şimdiden kısa ve orta vadeli çözüm önerilerini oluşturdu. DEVA iktidarında, sadece Türkiye'nin dört bir yanına değil komşularımıza bile refahı, özgürlükleri, adaleti sağlamak için çalışacağız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.