Coronada 6 ilde yüzde 30 ile 70'lere varan düşüş

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Van'a giden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, korona virüs salgınında tekrar büyük bir artış yaşandığını söyledi.

Gündem Yayın: 10 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 10.09.2020 16:21:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Van'a giden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, korona virüs salgınında tekrar büyük bir artış yaşandığını söyledi. Bakan Koca, Batman ve bazı bölge illerinde ise son haftalara göre düşüş yaşandığını dile getirdi. Ülke genelinde yürütülen korona virüsle mücadeleye değinen Bakan Koca, "Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artış bildiğiniz gibi homojen bir dağılış göstermiyor. Bazı illerimizde hasta sayıları sabit kalıp düşerken daha önce salgının kontrol altında olduğu bazı illerimizde ise istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz. Geçen hafta Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerimizle ilgili incelemelerde bulunduk. Bu 6 ilimizde birkaç hafta öncesine göre yüzde 30 ile 70'lere varan düşüşler gördük. Bu düşüşler bizleri memnun etmiştir. Ancak Van için aynı durum ne yazık ki mevcut değil. Van bu anlamda Bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri olmuştur. Valilerimizle, sağlık ordumuzla yürüttüğümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.