‘Çocukları olumlu yönde yönlendirmeliyiz’

Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, aileler, eğitimciler ve yöneticilerin çocukların bağımlı değil, bilinçli birer internet kullanıcısı olmaları için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 22.05.2019 16:33:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, aileler, eğitimciler ve yöneticilerin çocukların bağımlı değil, bilinçli birer internet kullanıcısı olmaları için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. Dursun, bilgi ve teknoloji çağında internet kullanımının engellenmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bu konuda anne, baba, eğitimci ve yöneticilere çok büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Dursun, çocukların internet bağımlılığına engel olmak için çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dursun, “Öğretmenler, yöneticiler ve ailelerin çocuklara iyi bir rehberlik yapmaları gerekir. Rol modellik son derece önemlidir. Çocukları olumlu yönde yönlendirmeliyiz. Bazen kullanacağımız bir cümle çocukları olumlu yönde etkileyebilir. Çocuklar kendilerini tamamen kaptırıp interneti bilinçli kullanmazsa özne olması gerektiği yerde aslında nesne olurlar" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ BİZİM ORTAK PAYDAMIZDIR"

Günümüz dünyasında internetin yasaklanamayacağını dile getiren Dursun, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Kur'an'ın ifadesiyle onlar bizim için, 'Dünya hayatının ziynetidir'. Öğretmenler, yöneticiler ve ailelerin çocuklara iyi bir rehberlik yapmaları gerekir. Rol modellik son derece önemlidir. Çocukları olumlu yönde yönlendirmeliyiz. Bazen kullanacağımız bir cümle çocukları olumlu yönde etkileyebilir. Onlarla hemhal, arkadaş olmak ve hayatı paylaşmak son derece önemlidir. Bunu yaparsak, çocuklarımızın internet kullanımında daha bilinçli olmalarını sağlamış ve olumsuz alanlara girmelerini engellemiş oluruz.  Eğitim kurumları ve aileler olarak çocuklarımızı eğer ihmal edersek, ihmal ettiğimiz çocuklarımız hem kurumlarımızı hem de ailelerimizi imha ederler. Çocukları sadece maddi olarak doyurmak değil, onların kalbini, ruhunu ve aklını kullanmaları noktasında onlara örnek olmalıyız. Zira kalbin de, aklında, ruhun da bir gıdası vardır. Kalbin gıdası iman ve irfandır, aklın gıdası ilimdir ve ruhun gıdası manevi değerlerdir. Bunlarla mücehhez olan bir genç istediği kadar internet kullansın zarar görmez. İnterneti kullandığı zaman da toplumun yararına kullanacaktır. Çocuklarımızı bağımlı olmaktan kurtarmalıyız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.