ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN RAMAZAN

Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçirdiklerini söyleyen Batmanlı çocuklar, oruç tutmanın sevincini yaşıyor.

Gündem Yayın: 15 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 15.05.2019 16:23:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ramazan ayını büyük bir coşku içerisinde geçirdiklerini söyleyen Batmanlı çocuklar, oruç tutmanın sevincini yaşıyor. Kendilerine henüz farz olmadığı halde ramazan ayında oruç tutmanın sevinci içerisinde olan çocuklar, oruç tutarak fakirlerle empati kurabildiklerini ifade ettiler. Kimi çocuklar da zorlandıkları için “Çocuk orucu” tuttuklarını belirttiler.

“ORUÇ TUTMAK ZOR DEĞİL”

Ramazan’ın en güzel yanının ailece yapılan sahur ve iftar olduğunu söyleyen Şeyhmus Avanaş (13), “Oruç tutmak o kadar da zor bir şey değil. Sabah okula gidiyorum, sonra da gelip camide Kur’an okuyorum. İnsan isteyince her zorluğun üstesinden gelebiliyor. Herkes oruç tutsun isterim. Oruç tutmak çok kolay, her sene oruç tutuyorum. Önceleri 'zorlanırım, yapamam' diyordum ama oruç tutunca zorlanmadığımı gördüm” dedi.

“ORUÇLU OLMAK GÜZEL BİR DUYGU”

8’inci sınıf öğrencisi İlyas Ergün de duygularını şöyle dile getirdi: “Oruç çok güzel bir ibadettir. Ailemle sahura kalkıyorum. Orucu Allah için tutuyorum. Düzenli olarak oruç tutmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım da oruç tutuyorlar. Okula gidiyorum. Okuldan dönünce Kur’an dersi almak için camiye gidiyorum. Aldığım dersleri evde tekrar ediyorum. Hayatım hep bu şekilde devam ediyor. Oruçlu olmak çok güzel bir duygudur.”

 “HER SENE ORUÇ TUTUYORUM”

Oruçlu iken vaktini Kur’an okumakla geçirdiğini dile getiren Adem İzmir (13), “Oruç tutuyorum. Boş zamanlarımda camiye gidip Kur’an okuyorum. Kur’an okumak çok güzel bir şeydir. Her sene oruç tutuyorum. Zaman çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Herkesin oruç tutmasını istiyorum” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.