Çocuklar için otobüste bile atkı örüyorlar

Batmanlı bir grup kadın kolları köy okullarındaki öğrenciler için sıvadı. Kadınlar, çocukların üşümemesi için ev, iş yeri ve otobüslerde atkı ve bere örüyor.

Gündem Yayın: 13 Aralık 2018 - Perşembe - Güncelleme: 13.12.2018 15:57:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batmanlı bir grup kadın kolları köy okullarındaki öğrenciler için sıvadı. Kadınlar, çocukların üşümemesi için ev, iş yeri ve otobüslerde atkı ve bere örüyor. Batman’da Kadın ve Demokrasi Derneği’nce (KADEM), köy okullarındaki çocuklar için “Gönül Örgüsü” adlı kampanya başlatıldı. Kampanya çerçevesinde bir araya gelen kadınlar, ev, iş yeri ve otobüslerde atkı ve bere oluyor. Kadınlar, karşılaştıkları hemcinslerinde de kampanyaya destek olmalarını istiyor. Geçen yıl Aralık ayında başlatılan kampanya çerçevesinde şu ana kadar 5 köy okulundaki öğrencilere atkı ve bere gönderildi. Dernek Gönüllüsü Fatime Çelik, çocukların mutluluğuyla mutlu olduklarını belirterek, “Genç KADEM olarak geçen seneden bu yana köy okulundaki çocuklar için bere ve atkı örüyoruz. Geçen sene de farklı yerlerde etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinliği bu sene de kız öğrenci yurdunda birlikte yürüyoruz. Örmeye devam etmemizin tek sebebi çocukların mutluluğunu görmemiz. Onların heyecanını ve samimi davranışlarını gördüğümüz zaman biz çok mutlu olduk. Her gün örmek hiçbir zaman gözümüze gelmedi” dedi. Gönüllü Cennet Yılmaz ise çocukların yüz ifadelerindeki mutluluğu görmenin kendilerini de mutlu ettiğini anlatarak, “Onların o sıcaklığıyla bakışlarındaki o yüz ifadeleri nedeniyle bu sene daha çok bağlandık bu işe. Geçen sene karne hediyesi olarak onlara göndermiştik. Onlarla birlikte o mutluluğu yaşamıştık. Arkadaşlarımızla birlikte burada atkı ve bere örüyoruz. Ördüklerimizi onlara yetiştireceğimiz günü heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.