CİMNASTİK FESTİVALİ YAPILDI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği, Batman Cimnastik Kulübünün organize ettiği, ‘2. Geleneksel Cimnastik Festivali’ öğrencilerin büyük katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 16:11:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği, Batman Cimnastik Kulübünün organize ettiği, ‘2. Geleneksel Cimnastik Festivali’ öğrencilerin büyük katılımıyla gerçekleştirildi.

“FESTİVALİ YAYACAĞIZ”

Geçen yıl ilki yapılan festivale katılımın bu yıl daha fazla olduğu belirtildi. Batman Jimnastik kulübü Spor Salonunda yapılan ‘2. Geleneksel Cimnastik Festivali’nde dereceye giren öğrencilere  birincilik, ikincilik ve üçüncülük madalyaları verilirken, tüm katılımcılara ise motivasyonu artırmak için katılım belgesi ve madalya verildi. Batman’da düzenledikleri ‘2. Geleneksel Cimnastik Festivali’ni daha da yaygınlaştıracaklarını belirten Batman Cimnastik Kulübün Kurucusu Fadıl Künkül; “14 Şubat 2018 tarihinde kurulan Batman Jimnastik Kulübü ilk etkinliğini geçen yıl yaptı. 2 yıl içinde 03-13 yaş arası yaklaşık 750 çocuğumuza temel Cimnastik eğitimi verdik. Yüzlerce lisanslı sporcu kazandırdık. Zor şartlar altında mücadele ederek 2 yıl içinde her gün biraz daha büyüdük. 2019 yılında 1. Geleneksel Batman Cimnastik kulübü öğrencileri arasında yarışma düzenledikten sonra, ikincisini Diyarbakır Cimnastik kulübü antrenörü Murat Öztuğ hocamızla Batman Cimnastik yarışması düzenledik. Bu yarışma Batman'da bir ilk olup, Aerobik cimnastik ve artistik cimnastik alanlarında düzenlendi. 5-6 yaş, 7-8 yaş ve 9-12 yaş grubu erkek ve kızlar arasında keyifli bir yarışma yapıldı. Yaş grubunda birinci, ikinci ve üçüncü olanlara dereceli madalya ve katılım belgesi verdik. Yine tüm katılımcılarımıza karne hediyesi olarak madalya ve katılım belgesi vererek spora motive olmalarını sağladık” dedi.

“BAŞARILARA İMZA ATMAK İSTİYORUZ”                                                    

Bütün spor branşlarının temel eğitiminin jimnastik olduğunu belirten Batman Cimnastik Kulübün Kurucusu Fadıl Künkül; “Sporun en temel ayağı olan cimnastik eğitimini alan her çocuk spor alanında başarılı olacaktır. Bu düşünceyle fiziksel, bilişsel ve sosyal kazanımların yanında öz güveni yüksek insan öğrenci yetiştirmekteyiz. Amacımız cimnastik eğitimi aldırdığımız her çocuğa ilerde diğer spor branşında başarılı olacak sporcu yetiştirmektir. Cimnastik eğitimi alan her çocuk yetenek kazanmış olacaktır. Bir ilde sporcu yetiştirmek istiyorsak çocuğa cimnastik temelini kazandırmak gerekir. Biz Batman cimnastik kulübü antrenörleri olarak büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Cimnastik festivali ve yarışmamızda yanımızda olan ve büyük emek veren Diyarbakır Cimnastik Kurucusu Murat Öztuğ’a, antrenörlerimiz Evin Oğurlu, Tuba Koç, Maşallah Aydın, Dilara Yalçın, Deniz Yaman’a ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.