Çiftçinin başı böceklerle dertte

Batman Ziraat Odası Başkanlığı, fıstıkta büyük zarara yol açan yeni bir böcek türünün ortaya çıktığını belirterek çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

Yaşam Yayın: 10 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2019 15:38:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“ÇİFTÇİLER AĞAÇLARI KONTROL ETMELİ”

Batman'da çiftçinin başı bu kez labidostomis denilen böcekle dertte. Çiftçiyi zarara uğratan labidostomis denilen böcek türü özellikle fıstık ağaçlarında görülmeye başlandı. Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, fıstık ağaçlarına zarar veren bu böcek türüne karşı çiftçilere önemli uyarılarda bulundu. Bu yıl yağışların fazla olmasıyla birlikte hem hububat hem de fıstık ağaçlarında zararlı böceklerin çoğaldığını belirten Doğan, "Labidostomis denilen böcek türü fıstık ağaçlarında görülen zararlı bir böcek türüdür. Genel olarak orman zararlısı olarak bilinir. Bizim bölgemizde çok görülmez ama özelikle yağışlı yılların ve yabancı otların boylandığı yıllarda görülmektedir. Genel olarak bütün meyve ağaçlarında, yapraklarda obur bir şekilde beslenen ve yaprakları tamamen yiyen, bazen de denk gelmesi durumunda dönem olarak meyve çiçeklerine zarar vermekte ve bu şekilde de meyve kaybına neden olmaktadır. Bununla mücadele ise kesin bir mücadele şekli olmamakla beraber insektisit dediğimiz böcek ilacı ile mücadele edilebilmektedir. Çiftçiler ağaçlarını kontrol etmeli, ağaçlar üzerinde popülasyon yoğunluğu varsa ilaçlama yapmalıdırlar" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.