Çiftçilerde bekleyiş devam ediyor

Gündem Yayın: 13 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.07.2020 15:51:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bir süre önce Hasankeyf Ilısu (Veysel Eroğlu) barajındaki belirlenen alanlara yükselen sular neticesinde Balpınar, Yeniköy ve Zorköy'deki  binlerce  ekili alanlar ve seralar sular altında kalmıştı. Batman'ın  sebze ve meyve deposu olarak bilinen Balpınar, Yeniköy ve Zorköy’de yaşanan su baskınının ardından çiftçilerde bekleyiş devam ediyor. Bir çok alanda zarar tespitinin yapıldığını belirten çiftçiler, suların kısmen çekildiğini ancak toprağın ekime hazır olmadığını belirterek; “Toprak hala balçık halinde, ne yapacağımızı bilemiyoruz şeklinde''  konuştular.

Batman ve çevresinin sebze-meyve ihtiyacını karşılayan Balpınar bölgesindeki binlerce dönüm arazinin baraj havzası kapsamında olduğu itibariyle bir süre önce suların ulaştığı bölgede binlerce dönüm ekili alanlar sular altında kalmıştı. Yöredeki çiftçilerin talebi üzerine yapılan zarar hasar ve tespit çalışmalarının sonuçlanmadığı belirtildi. Ekili alanların su altında kalmasının ardından zaman zaman tarlalarının son durumunu görmek için çiftçiler seralarını kurtarmak istiyor.  Yöredeki arazilerin büyük bir bölümünün hala sular altında kaldığını gören çiftçiler seralarına ulaşamadıklarını belirttiler. Ürünlerin tümünün telef olduğu bölgede çiftçilerin umutsuz bekleyişleri de devam ediyor. Yörede yıllardır çiftçilik yapan bazı üreticiler, ''Bu durum karşısında ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir çok köylümüz köyü terk etti. Tek mesleğimiz çiftçilik, bu durumda kurduğumuz seraları kurtarmaya çalışıyoruz ama su ve çamurdan ulaşamıyoruz. Böyle giderse civar köylerde kimse kalmayacak. Çünkü çiftçilikten başka mesleğimiz yok'' şeklinde konuştular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.