‘Cezaevlerinde önlem alınsın’

SES, Tabip Odası ve İHD Batman Şubesi tarafından korona virüs salgınına karşı hapishanelerde acil önlem alınması gerektiği uyarısı yapıldı.

Gündem Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 17:55:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SES, Tabip Odası ve İHD Batman Şubesi tarafından korona virüs salgınına karşı hapishanelerde acil önlem alınması gerektiği uyarısı yapıldı. Yapılan basın açıklamasında hapishanelerde gerekli önlemlerin alınması ve bu önlemlerin, insanlık onuruyla bağdaşır ve hak ihlaline yol açmayacak şekilde uygulanması gerektiği ifade edilerek şu görüşlere yer verildi : “Sağlık ve insan hakları örgütü olarak bizler;  hapishanelerde gerekli önlemlerin alınmasını ve bu önlemlerin, insanlık onuruyla bağdaşır ve hak ihlaline yol açmayacak şekilde uygulanması gerektiğini ifade eder; alınacak önlemlerde aşağıda ifade edilen hususların da dikkate alınması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Korona virüs ile ilgili bütün kaynaklar da virüsün yayılmasını engellemek için kişisel hijyeni sağlamanın önemine dikkat çekilmektedir. Hapishanelerde mahpusların sağlıklarının korunabilmesi, bulundukları alan ve kendi kişisel temizliklerini sağlayabilmeleri için, acilen temizlik malzemelerinin kendilerine ücretsiz verilmesi sağlanarak parası olmayan mahpusların da temizlik ürünlerine erişimi sağlanmalıdır. Hapishanelerde de çevresel ve kişisel hijyenin sağlanması için gerekli önlemleri almak hastalığın yaygınlaşmasını önlemek için azami özen göstermek hapishane idarelerinin ve devletin temel sorumluğudur.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.