Çevreyi kirletenler yakın takipte

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belirlenen döküm alanları yerine boş arazilere kaçak döküm yapanlar ile yıkıntı atıklarını doğru biçimde bertaraf etmeyenleri yakın takibe aldı.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2019 16:16:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belirlenen döküm alanları yerine boş arazilere kaçak döküm yapanlar ile yıkıntı atıklarını doğru biçimde bertaraf etmeyenleri yakın takibe aldı. Kaçak moloz dökümü yapanlara karşı etkin mücadele başlatan Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye sınırları içerisinde boş alanlara izinsiz moloz, inşaat atığı ve çöp dökenlere göz açtırmıyor. Son bir ayda 30 kurum ve kişiyi uyaran ve birçoğu hakkında işlem yapan Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, böylece şehrimizdeki çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyor. Etrafa rastgele atılan artık ve molozların yarattığı görsel kirliliğin yansıra bir süre sonra rüzgârın etkisi ile etrafa yayılması sonucunda çevrede ciddi manada kirliliğe yol açtığını belirten yetkililer bu durumu halk sağlığını tehdit ettiğini hatırlattı. Duyarlı vatandaşların kaçak moloz ve atıkların çevreye atılmasını önlemede Belediye ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz; “Hemşehrilerimizin moloz ve atıkları gelişi güzel dökenleri gördüklerinde Alo 153 Belediye hattına bildirmeleri durumunda çevre kirliliğine yol açan kaçak dökümleri yapan sorumlular hakkında cezai işlem uygulanacaktır. El ele vererek kentimizi temiz tutmamız lazım. Herkesin katkısını istiyoruz” dediler. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nda yer alan 41’inci maddeye göre belirlenmiş alanlar dışında kalan boş arazilere döküm yapanlara 321TL ile 16 bin TL arasında para cezası kesilmekte. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlara boş arazilere moloz ve inşaat atığı dökmemeleri konusunda duyarlılık çağrısı yaparak, her türlü kirliliğin önlenmesinin ancak halk ve belediye işbirliği ile mümkün olabileceğine dikkat çekti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.