ÇEVRE KİRLİLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

İnşaatlardan kaynaklı kirliliğin önlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yetkilendirilmiş yapı denetim firmaları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 23.09.2019 17:14:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İnşaatlardan kaynaklı kirliliğin önlenmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yetkilendirilmiş yapı denetim firmaları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Müdürlüğün çalışma ve işleyişi hakkında bilgilendirmenin yapıldığı, inşaat alanlarında çevre sağlığı ve güvenliği sorunlarının yanı sıra binalara ait peyzaj projelerinin uygulanmasının önemi konularının değerlendirildiği toplantıya yapı denetim firmaları eksiksiz olarak katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Astan, Belediye İmar Şehircilik Müdürü Bahattin Dursun, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Kavuş, Peyzaj Mimarlar Odası Temsilcisi Musa Okalin, TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) yetkililerinin de katılım sağladığı toplantıda çevre konusundaki sorunlar ve alınacak önlemler üzerinde duruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Astan, toplantının amacının çevre kirliliği ile mücadelede yapı denetim firmalarının destek ve önerilerini almak olduğunu belirterek: “Çevre kirliliğinin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik yöntemler oluşturmada meslek grupları ile işbirliğini amaçlamaktayız. Temel hedeflerimizden biri toplumun sağlıklı bir çevrede yaşamasını güvence altına almaktır. Şehrimizde yaşanan kirliliğin bir kısmı inşaat yapım işlerinden kaynaklanmaktadır.  Bunun önüne geçmek için ciddi manada önlemler alacağız” dedi. Toplantıda yapı denetim firmaları ile şantiye şeflerinin kirliliği önleme noktasında dikkat çekmeleri gereken konuları sıralayan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Recep Kavuş: “İnşaat alanlarında gürültü, görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, en az binaların imar planına uygun şekilde inşası kadar önemlidir. Bu çerçevede şu hususlara dikkat edilmesi gerekir; Her inşaat alanı için mecburi olan Peyzaj projesi eksiksiz olarak uygulanmalıdır. İnşaat alanın etrafına güvenlik bandı ve bariyerleri konulmalıdır. Kirliliğin önüne geçmek için sağlık ve iş güvenliği planına ek olarak bir çevre planının da olması ve uygulanması gerekmektedir. Binaların tadilatı esnasında perdeleme yapılması gerekir. Atık sular için çökertme havuzu mutlaka oluşturulmalıdır. İnşaat esansında ortaya çıkan atıkları zamanında ve doğru bir biçimde bertarafı gerçekleştirilmelidir. Yapı denetim firmaları, iş güvenliği uzmanları ve şantiye şefleri,  çevre sağlığı güvenliği ve düzeni ile ilgili sorumluluk almalıdırlar. Toplantıda yapı denetim firmaları bundan sonra çevre konusunda daha duyarlı olacaklarını belirterek alınacak önlemler noktasında önerilerini sundular.           

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.