Cenazelere corona virüs tedbiri!

Batman Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda hareket ederek vefat eden vatandaşların cenaze namazlarının kılınacağı yerlerde korona virüsünün bulaşma riskine karşı tedbir aldı.

Gündem Yayın: 19 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 19.03.2020 16:58:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda hareket ederek vefat eden vatandaşların cenaze namazlarının kılınacağı yerlerde korona virüsünün bulaşma riskine karşı tedbir aldı. Cenaze namazının farz-ı kifaye olduğunu, cenaze namazının sadece imam tarafından kılınması halinde de tüm cemaatin bu sorumluluktan kurtulabildiğini ifade eden Mezarlıklar Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çekinkaya; “Dini bilgilere göre cenaze namazının kılınması farz-ı kifâye olarak geçiyor. Yani bir kısım Müslüman, cenaze namazını kılarsa diğer Müslümanların üzerinden bu farziyet düşmüş oluyor” dedi. Bakanlık genelgesine göre cenaze namazı için Asri Mezarlıkta da düzenlemeye gidildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Çetinkaya; “Bizler cenaze namazı için mümkün mertebe en az iki en fazla da 9 kişinin cenaze namazına katılmasını izin veriyoruz. Burada Bakanlığın bir genelgesi var. Korona virüsün yayılmaması için insanlar arasında belirli bir mesafe olmalı. Virüsün bulaşma riskini minimuma indirmek için tedbirlerimizi artırdık. Korona tüm insanlığı tehdit eden bir olaydır. Uzmanların görüşleri doğrultusunda biz de ek tedbirlerimizi aldık. Allah, insanın önce kendi sağlığını düşünmesini emrediyor. Canımız (bedenimiz) Allah’ın bize emanetidir. Biz insanlara tedbirli olmak düşer, takdir Allah’tandır” ifadelerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.