Camilere akın ettiler

Mübarek ramazan ayının başlamasıyla birlikte Batman'da 7'den 70'e her kesimden vatandaş ilk teravih namazını eda etmek için cami ve mescitlere akın etti.

Yaşam Yayın: 06 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2019 16:56:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mübarek ramazan ayının başlamasıyla birlikte Batman'da 7'den 70'e her kesimden vatandaş ilk teravih namazını eda etmek için cami ve mescitlere akın etti. Tüm İslam âleminde olduğu gibi Batman'da da 2019 yılı ramazan ayının ilk teravih namazı büyük bir coşku ve sevinç içinde kılındı. Aylardır heyecanla bekledikleri teravih namazını kılmak isteyen kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Şehrin büyük ve en eski camilerinden olan Ulu Camii, teravih namazı için gelen vatandaşları ağırladı. Camiye gelen halk ramazan ayına ulaşmanın sevincini saf tutarak beraberce yaşadılar. Teravih namazını kılanların arasında çok sayıda çocuğun da olması dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlara ramazan orucunun sevabı ve teravihlerin kılınış şekli ile ilgili bilgiler aktaran cami imamı, ramazan ayında yapılması gereken ibadetler hakkında da önemli tavsiyelerde bulundu. Teravih namazının ardından konuşan Batmanlılar, ramazan ayının tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.