Camiden inşaat malzemeleri çalındı

Batman merkez Erköklü (Ermıyê) Mahallesinde bulunan ve inşaatı devam eden camiden inşaat işçilerine ait inşaat malzemeleri çalındı.

Yaşam Yayın: 06 Aralık 2018 - Perşembe - Güncelleme: 06.12.2018 18:29:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Edinilen bilgiye göre gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Erköklü Mahallesinde inşaatı devam eden camiden yaklaş 10 bin lira değerinde inşaat malzemeleri çalındı. Yaşanan hırsızlık olayına tepki gösteren inşaat işçilerinden Yunus Özdemirdağ, Elazığ’ın Palo ilçesinden gelerek cami inşaatında çalıştıklarını yaşanan hırsızlık olayı kendilerini mağdur ettiğini söyledi. 20 yıldan fazladır cami inşaatlarında çalıştıklarını dile getiren Özdemirdağ, “Minare, kubbe ve cami için nakış gibi birçok iş yapıyoruz. Batman’da yaklaşık 50 gündür çalışıyoruz. Akşam paydos ederken demir kesme makinamızı bıraktığımız yerde sabah olmadığını fark etik. Demir kesme makinası dışında iki varil yağımız ve fark edemediğimiz başka malzemelerimiz çalındı. Önlem alınmazsa aynı hırsızlar başka hırsızlık girişimlerinde de bulunabilir” dedi.

“MAĞDUR OLDUK, İŞLERİMİZ AKSADI”

Yapılan hırsızlık olayının insanlığa ve vicdana sığmadığını dile getiren Özdemirdağ, “Yaklaşık 10 bin lira zararımız oldu, mağdur olduk işlerimiz aksadı. Makinamız olmazsa çalışmalar duracak. Yaşanan hırsızlık olayını polise bildirdik, bir an önce makinamızın bulunmasını istiyoruz. Makinamız bulunduğunda bir an önce diğer minareye başlayıp işimizi bitirip evimize gideceğiz. İnsanları anlayamıyorum. Cami gibi mukaddes bir mekândan nasıl hırsızlık yapılır. Camilerimiz kutsalımızdır ama adamlar camiden halı ve inşaat malzemesi gibi eşyalar çalıyor. Bu davranış insanlığa ve vicdanlıya sığmaz. Allah’ın evine zarar veren bir insandan her şey beklenilir. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber bu olayı kınıyoruz. Mağduriyetimizin mutlaka giderilmesini istiyoruz. Ekip arkadaşlarımla beraber boş kalıyoruz. Makinamız bulunmazsa iş yapamayız ve boşta kalırız. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Kim yapmışsa jandarma veya polis tarafından yakalanmasını istiyoruz. Yaşanan bu hırsızlık olayından dolayı mağduruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.