Çalışan gazeteciler günü kutlanıyor

10 Ocak Çalışan Dünya Gazeteciler günü kutlanıyor. Batman'da görev yapan yerel gazete ve basın çalışanları kentin idarecileri, STK'ları ve siyasi parti temsilcileri tarafından kutlanıyor. 10 Ocak Gazeteciler günü nedeniyle Batman'ın eğitim kurumlarından Final Okulları yerel basın temsilcilerini ve çalışanlarını ağırladı.

Yaşam Yayın: 10 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.01.2021 11:27:09
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
Google News

GAZETECİLER UNUTULMADI

Batman’daki sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler ve il yöneticileri basın açıklamalarıyla ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ gününü kutladı. Mesajlar şöyle;

Ziver Özdemir (AK Parti Batman Milletvekili) :

“Kamuoyunun bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalığın artması süreçlerinde bugüne kadar önemli bir görev üstlenmiş olan basın; inanıyorum ki bundan sonra da bu görevi üstlenmeye devam edecektir. Zaman mefhumu gözetmeksizin kamuoyunun yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan basın mensupları; fedakârlık, sorumluluk ve özveri isteyen son derece önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek ilkelerini dikkate alarak, kamuoyunu hızlı, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk esaslarına bağlı bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Hulusi Şahin (Batman Valisi&Belediye Başkan Vekili) :

“Bilgiye ulaşmanın her geçen gün giderek kolaylaştığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının da etkinliği giderek artmaktadır. Buna paralel olarak  Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen Basın kuruluşlarına ve mensuplarına düşen sorumluluk da  katlanarak artmaktadır. Halkın gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanması için çalışan gazetecilerimizin; gücünü halktan alarak, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmaları, demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, ülkemizin menfaatini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden mesleklerini büyük bir özveriyle yapan tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar, görevlerinde başarı ve esenlikler dilerim.”

Dr. Mehmet Hakan Pamukçu (Batman İl Sağlık Müdürü) :

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.”

Prof. Dr. Aydın Durmuş (Batman Üniversitesi Rektörü) :

“Teknoloji her gün daha da gelişiyor, sosyal medya platformları her geçen gün artıyor. Sosyal medya hesabı açan herkes, gazetecilik yaptığını zannediyor. Oysa bugüne kadar harp meydanlarından, mermilerin ve bombaların gölgesinden, insanlık dramlarının yaşandığı yerlerden en sıcak gelişmeleri vatandaşlara ulaştırırken gördüğümüz gazeteciler, salgın sürecinde de en önde görüyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının tüm tehlikelerine rağmen halkın haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan basın mensupları, üstlendikleri bu zorlu görevle aslında salgınla mücadelenin de görünmez kahramanlarıdır. İşte gazeteci bunlara denir. Her an her konuda ve alandaki güncel gelişmeleri anbean kamuoyuna aktaran medya mensuplarını çarşıda, pazarda, sokakta halkın nabzını tutarken, toplumun tüm kesimlerinin dertlerini duyururken görüyoruz. Onlar aslında tüm insanlığın sesidirler. Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden ülkemizin olduğu gibi dünyanın dört bir yanında fedakarca görev yapan tüm gazeteci kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum.”

Abdullah Akif Gür (AK Parti Batman İl Başkanı) :

"Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım."

Davut Şahin (HÜDA PAR Batman İl Başkanı) :

“Çağımız itibariyle ulaşılan teknolojik imkânlardan da destek alarak, insanoğlunun ihtiyaç duyduğu bilgiyi adeta kucaklarına koymak suretiyle, çok önemli bir görev üstlenen gazeteciler, bunun yanı sıra, toplumsal, ekonomik ve siyasi alanlarda da doğru yönlendirmede büyük pay sahibidirler. Ciddi bir uğraş, görev dağılımı ve adeta zamanla yarışırcasına bilgi ve habere ulaşma, hazırlama ve kamuoyuna sunma aşamalarını kat ederek, İnsanlık ailesi için kayda değer bir hizmet sunmaktadırlar. Bu önemli işlev icra edilirken her şeyden önce, İnsanlığa müspet yönden katkı sunma ve dolayısıyla da özel hayata olan hassasiyet ile birlikte toplumun değerleri ile buluşması gibi bir hedefin de gözetildiği bir anlayışla hareket edildiği ve edileceğinden eminim. Bu duygu ve düşüncelerle bütün gazetecilerin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

Melik Müjdeci (DEVA Partisi Batman İl Başkanı) :

"Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olan, devletin organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetleyen ve toplumun haber alma hürriyetinin sağlanması için çalışan gazeteciler çok önemli bir görevi üstleniyor. Gazeteciler her gün artan bir şekilde baskı, sansür ve iktidarın oluşturmaya çalıştığı tek sesli düzenle karşı karşıyadır. Basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Maalesef gazetecilerin adliyelere haber yapmaktan çok ifade vermek üzere gittiği bir dönem yaşanıyor. Bizler basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendinden beklenen işlevi hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli olan her türlü tedbiri alma konusundaki kararlığımız tamdır. Değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, en güç koşullarda bile çalışan tüm gazetecilere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Özlem Özmen (Milletvekili Danışmanı) :

“10 Ocak’ı, Çalışan Gazeteciler Günü olarak tanımlamak ne yazık ki mümkün değil… Basın sektöründeki işsizliğin hat safhaya ulaştığı ekonomik kriz ve pandemi koşullarında güvencesizliği, sendikasız çalışmayı, işsizliği, örgütsüzlüğün sıkıntılarını en çok yaşayan grupların başında basın emekçileri geliyor. 10 Ocak, 1961 yılında basın çalışanlarının haklarını yasal güvenceye alan 212 Sayılı Kanunun yasalaştığı gün… Gazetecilerin kararlı mücadelesi sayesinde kanuna karşı çıkan gazete patronlarının geri adım atmak zorunda kaldığı 10 Ocak, yaşanan sorunlar nedeniyle “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değil basın emekçileri ve meslek örgütleri tarafından ‘Mücadele Günü’ olarak adlandırılıyor. Ekranların karartıldığı, muhalif anlayışın susturulmaya, gazetecilerin cezalandırmaya devam ettiği günümüzde, tüm zorluklara, baskı ve itirazlara rağmen gazetecilikten ödün vermeyen basın emekçilerinin direncinin, gazeteciliği ticari faaliyet zanneden patronların anlayışını dize getireceğinden şüphe duymuyoruz. Bu anlamlı günün 60. yıldönümünde, tüm zorluklara rağmen gazetecilik ilkeleriyle mesleğini sürdürmeye çalışan tüm basın emekçilerinin haklarına erişmesi için mücadelelerinde yanlarındayız.”

C. Cahit Coşkun (CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı) :

“Ülkemizde ve ilimizde gücünü halktan alan Gazeteciler çok zor şartlar altında gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, Türkiye’de ve ilimizde günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan bazı gazete ve dergilerin kapanması birçok gazeteciyi işsiz bırakmıştır.  Covid 19 salgınında da canla başla görev yapan gazeteciler salgının başlangıcından bu yana maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşamışlardır. Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, Gazetelere verilen resmi ilan sayılarında da ciddi bir derecede düşüş yaşanmıştır. Doğrudan ihale temini ile yapılan ihaleler hem rekabeti önlüyor. Hem de gazetelerin resmi ilan sayısını düşürüyor. Bu pandemi döneminde sıkıntı yaşayan gazeteler ilan düşüklüğü nedeniyle daha fazla sıkıntı içerisine giriyorlar. Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıllarda 20’nin üzerinde yayın yapan Gazetemiz bulunurken, ekonomik kriz ve resmi ilanlarda yaşanan düşüşler nedeniyle, çoğu Gazete kapatmak zorunda kalmıştır. İlimizde şu anda günlük yayın yapan Gazete sayısı maalesef 7-8’e düşmüştür. Gazetecilerin özgürce görevlerini yapmasını temenni ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.”

PAK Batman İl Teşkilatı :

“Günümüz dünyasında hızla gelişen kitle iletişim araçları ve basın kuruluşları,  kişi ve toplumların bilgi alma ve yayma  özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkemizde ve dünyanın bir çok bölgesinde basın ve çalışan gazeteciler sansür, otosansür, yasaklama,  gazetecilerin çalışmalarını engelleme ve çeşitli yollarla  baskılama ile karşı karşıyadırlar. Bu da toplumun bilgi alma ve yayma hakkını ve demokrasinin gelişimini engellemektedir. Ayrıca pandemi süreci Basın çalışanlarının ve gazetecilerin daha da olumsuz şartlarda çalışmalarına sebep olmaktadır. Bu anlamda önümüzdeki sürecin Covid 19 bulaşının en aza indiği veya tümden yok olduğu, ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlarda eksiksiz sağlandığı, gazetecilerin güvenle çalıştıkları bir ortam oluşturulması ve bu anlamda yasal düzenlemelerin basını daha etkin bir duruma getirebilmesi dileklerimizle  10  Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyoruz.”

Mehmet Şafi Özperk (Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü) :

“Türkiye'de neredeyse bir yılını dolduran yeni tip korona virüs salgınının tüm risklerine rağmen vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan gazetecilerimiz, yerine getirdikleri bu zorlu görevle salgınla mücadelenin görünmez kahramanları arasında yer alıyor. Tüm bu zorluklara rağmen basın mensuplarımız haber peşinde koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Dolayısıyla dün olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da sorumluluğunun farkında olan, objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı tartışma konusu dahi edilemeyecek olan Batman'daki basın mensuplarımızla birlikte bu kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, basın emekçilerimize başarı, sağlık, huzur, mutluluk ve esenlik dolu daha nice yıllar diliyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.