‘ÇABAMIZ BATMAN İÇİN’

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Batman'daki basın mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Gündem Yayın: 10 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 10.09.2019 15:16:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Batman'daki basın mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiklerinden itibaren Batman Üniversitesinde 3 olan bölüm sayısını 40'a çıkardıklarını, 3 bin olan öğrenci sayısının da mevcut 15 binlerden yeni kayıt ve ikinci tercihlerden sonra daha da artacağına dikkat çeken Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, “Kentin tanıtım ve gelişimi için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Batman Üniversitesi bu konuda önemli bir misyon üstlenmiştir” dedi.

“BİZE YAPILAN ELEŞTİRİLER ÇOK AĞIR”

'Öğrenci ve halkımızla hiçbir problemimiz yok’ diyen Rektör Durmuş, “ Doğu halkı olgun ve merttir. Şahsım ve ekibimizdeki arkadaşları hedef alan, eleştirileri aşan hakaretlere maruz kalmış durumdayız. Bize yapılan eleştiriler çok ağır ve maksatlı olduğu için hukuki olarak yasal yollara başvurduk. Huzurumuz ve kardeşliğimizi bozmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

“SANAYİ ŞEHRİ OLMAK İSTİYORUZ”

Batman’ın konumu itibariyle Ortadoğu'ya açılan tek kapı olduğunu ifade eden Rektör Durmuş, şöyle devam etti : “ Üniversitemiz konumu itibariyle tarım alanına elverişli değil. Amacımız bu alanı Organize Sanayi Bölgesine dönüştürmektir. Burada tekstil, inşaat ve gıdadaki üretimlerimizi Suriye, Irak ile İran pazarına sunabiliriz. Üniversitemizde mühendisliklerin bir çok bölümü mevcut olduğundan Bölgenin sanayi şehri olmak istiyoruz. Bu konudaki Tekno Kent çalışmalarımız sürmektedir .”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.