BURSA’DAN, BATMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Vali Hulusi Şahin; iller arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla Batman’ı ziyaret eden Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDEF) üyelerini ve Batman’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini yemekte ağırladı.

Yaşam Yayın: 25 Aralık 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 25.12.2021 09:39:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Vali Hulusi Şahin, “Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin büyük şehirlerinden biri.  Merkez nüfusumuz 450 bin, toplam nüfusumuz 620 bin, merkez nüfus itibarıyla büyükşehir olan birçok bölge illerinden büyük bir şehir Batman. Canlı bir üretim ve ticari hayatı var. Büyük oranda sulu tarımın yapıldığı verimli bir ovanın ortasına kurulmuş olan Batman’da; sanayinin yanı sıra gelişmiş bir tarım sektörü var. Bu verimli ovada buğdaydan mısıra, pamuktan susama ve karpuzdan mercimeğe kadar çok geniş bir yelpazede tarım ürünü yetiştirilmektedir. Ayrıca tütün, çilek ve fıstık yetiştiriciliğinde çok önemli bir üretim hacmine ulaşmış durumdayız. Buraları görmeyenler farklı olduğunu zannederler ama öyle değil. Görmek ve bilmek önemlidir. Bursa’da altyapı, üstyapı olarak ne varsa Batman’da da o var. Devletimiz Bursa’ya ne hizmet götürüyorsa, Batman’a da aynısını getiriyor” diye konuştu.

“BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ YAŞAMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye’nin her yerinin çok kıymetli olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Bursa; Türkiye’nin incisidir, başkentlerimizden biridir, şehzadeler şehridir. Her metre karesi ecdat yadigarıdır. Çok verimli topraklara sahiptir.  Bursa ve Edirne ne kadar bizimse, Batman da o kadar bizimdir. Batman ne kadar Batmanlılarınsa, Bursa da o kadar Batmanlılarındır ve Batman da o kadar Bursalılarındır. Şimdi bu dağlarda iki metre karın üstünde vatan toprağının her bir köşesinde Mehmetçik nöbet tutuyor, vatan toprağını muhafaza etmek için. Herkes bu cepheden baksın.  Batman’a, Şırnak’a, Hakkari’ye de bu gözle vatan toprağı olarak bakmak lazım. Bu coğrafyada güçlü olarak yaşamak zorundayız” dedi. BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp ve yönetim kurulu   üyeleri ise Vali Şahin’e, kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür ettiler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.