“Bu şehirde sadece HDP'liler yaşamıyor”

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz Batman basını ile sohbet toplantısında bir araya geldi.

Gündem Yayın: 27 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2019 14:59:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz Batman basını ile sohbet toplantısında bir araya geldi. “Bu kentte sadece HDP'liler yaşamıyor” diyen Eşbaşkanlar, “Çabamız herkes için hizmettir” dediler. Bazım birim müdürleriyle katıldıkları basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Kentte öncelikli hizmetlere ağırlık vermekteyiz. Sezon yağışlı ve yağmurlu geçtiğinden  haşere ve böcek ilaçlamasına geç başlandı. Sorun hafta içerisinde bitecek” dedi. Başkan Demir, 2018 yılında İŞ-KUR  tarafından karşılanan 600 çalışanın geri çekildiğinden, ‘Valiliğin bütçemiz yok’ gerekçesiyle temizlikte sıkıntıya düştüklerini buna rağmen 40 ekiple aralıksız çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. Başkan Demir, “Bu kentte sadece HDP'liler yaşamıyor. Bu şehirde asker, polis, memur, AK partili ve HDP'liler diye ayırım yapamayız. Hizmet çabamız bu şehirde yaşayan herkes içindir” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HASSASIYETİMİZ İMAR ALANI”

Usulsüz ve kaçak yapıya izin vermeyeceklerini belirten Başkan Demir, “Kayyum döneminde Korik mevkiinde 780 hektar alanı yeniden imara açıyoruz. Bu şehri 21. yüzyılın mimarisine taşımak, gelecek ve çocuklarımıza yaşanabilir yarınlar bırakmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde TMMOB ve inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya gelip çalıştay düzenleyeceğiz. Bu saatten sonra usulsüz ve kaçak yapıya izin vermeyeceğimiz gibi Doğalgaz, DEDAŞ ve Belediye BASKİ olarak koordineli çalışıp abonelik işlemi yapmayacağız” ifadelerini kullandı.

“SPORTİF ALANLAR EN BÜYÜK KARA DELIK”

Kayyum döneminde 5 milyon 500 bin TL’nin sportif faaliyetlerine aktarıldığına dikkat çeken Başkan Demir, sözlerinin şöyle sürdürdü :  “Bünyemizde bazı sportif faaliyetlerin sürdürülmesini istiyoruz ama bunu kaldıracak bütçemiz yok. Şu an spor kompleksimizde 51 lisansı anttenör var. Önümüzdeki günlerde tasarrufa giderek bunlardan çoğunu revize edeceğiz. Paranın çok rahat kötüye kullanıldığı spor alanları en büyük kara deliklerdir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.