'Bu halk efendileri sevmez'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli Batman’da düzenlenen mitingde konuştu. Batman mitingi öncesi Gercüş merkezde bulunan seçim lokali önünde Gercüşlülere hitap eden Temelli, Leyla Güven ve arkadaşlarının açlık grevi eylemine değinirken, kayyumlara dair ise kayyumları süpürüp atacaklarını ifade ederek Gercüşlülere ise “Süpürgeler hazır mı? Aman ha kırıntıları bile kalmasın. Kiriyle, çöpüyle neyi var neyi yok öyle bir temizleyelim ki bir daha kayyum akıllarına bile gelmesin” dedi.

Gündem Yayın: 12 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 12.03.2019 18:31:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Daha sonra Newroz alanından düzenlenen mitingde konuşan Temelli şunları söyledi:

“Yerel seçimler ne bu mücadelenin sonudur ne de bir başlangıçtır. Ama bu mücadelenin önemli bir etabıdır. Şimdi hep birlikte bu etabı da koşacağız. Bu etabı koşarken yine demokrasi ve barış mücadelesini yükselteceğiz.

Biz hiçbir arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz. Hepsi barış ve demokrasi mücadelesinin onurlu evlatlarıdır. Hiçbirini yitirmek istemiyoruz. Adalet bakanına çağrı yapıyorum.  Cezaevlerinde bu hukuksuz, adaletsiz uygulamalara son verin. Cezaevlerindeki kötü muamelelere son verin. Bir adalet bakanı olarak yasaları uygun görmezden gelemezsin. Hukuku yok sayamazsın. Yasalar ne diyorsa tüm hükümlüler için ne diyorsa gereğini yerine getir.

Hemen sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatları adaya gidebilsin. Talep haklıdır. Yerine getirin. Bunu bütün alanlarda söyledik, söylemeye devam edeceğiz.  

Ayrımcılık yapanlar toplumu bölmeye çalışanlar, düşmanlıktan beslenenler, hukuku ve adaleti yok saymaya devam ediyorlar. Hukuk ve adaletsizlik her yeri kapladı. Ülke bütün demokratik kazanımlarını yitirdi. İnsanın hakları ihlali yeni rekorlar kırıyor. Tüm bunlara son vermek bizim elimizde. Bu tekçi anlayışa son vermek bizim elimizde. Tek tek diye diye tek kaldı. AKP’yi 71 kişi kurmuşlar. Üç kişi kalmış. Seçimden sonra o ikisi de gider. Tek başına kalır.

TRT bu kampanya döneminde bugüne kadar AKP’ye 49 saat 58 dakika zaman ayırmış. TRT sizin vergilerinizle var. TRT bir kamu kurumu. Ama sanki AKP’nin propaganda merkezi. Peki TRT’de HDP’ye kaç dakika ayrılmış. Yedi dakika. O da bizi kötülemek için.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.