Bölge Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne karın ağrısı ve şeker hastalığı şikayetleri ile başvuran Nezime Sevim Genel, Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Turgay Demir, Opr. Dr. Güneş Tekten ve Anestezi Uzmanı Fatma Betül Uslu tarafından şeker hastalığı ve safra kesesi ameliyatı yapıldı.

Yaşam Yayın: 24 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2019 16:40:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Ameliyat hakkında bilgi veren Opr. Dr. Turgay Demir, “Hastamızın yemeklerden sonra karnın sağ üst kısmından sırta vuran ağrıları oluyordu. Hastaya ultrason yaptık safra kesesinde taş tespit ettik. Aynı zamanda 7 yıldır ilaç kullanmasına rağmen kontrol altına alınamayan şeker hastalığı vardı. Hastamızın midesinin bir kısmını ve safra kesesini aldık. İnce bağırsağının son kısmını midesi ile birleştirdik. Şeker hastalığını ince bağırsakların son kısmından salgılanan GLA-1 hormonunun kandaki seviyesini arttırarak tedavi ettik. Ameliyattan sonra hastamızın karın ağrısı ve şeker hastalığı geçti” dedi. Ameliyat olan 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Nezime Sevim, “7 yıldır Şeker Hastalığından dolayı çok sıkıntı yaşıyordum. 6 aydır da yemeklerden sonra şiddetli karın ağrım oluyordu. Batman Bölge Devlet Hastanesine başvurdum. Safra kesemde taş tespit edildi. Safra kesesi ameliyatı ile birlikte şeker hastalığı ameliyatının da yapılabileceğini duyunca çok şaşırdım. Şeker hastalığının ameliyat ile düzelebileceğini bilmiyordum. Doktorumun ilgisi ve samimiyeti beni ameliyat olmaya ikna etti. Ameliyattan 2 ay sonra karın ağrılarım geçti kan şekerim 350’den 150’ye geriledi, 9 kilo zayıfladım. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.