Bölge’de 'Kalın Bağırsak Kanseri' ameliyatı yapıldı

Kalın bağırsak tıkanıklığı nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne gelen 72 yaşındaki Mehmet Salih Ertuğral’a kalın bağırsak kanseri tanısı konuldu.

Sağlık Yayın: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2019 15:05:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kalın bağırsak tıkanıklığı nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne gelen 72 yaşındaki Mehmet Salih Ertuğral’a kalın bağırsak kanseri tanısı konuldu. Hastanın kalın bağırsağı tamamen kapandığı için Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Turgay Demir, Opr. Dr. Güneş Tekten tarafından acilen ameliyata alındı ve ameliyatta kanserli kalın bağırsak dokusunun tamamı çıkarıldı. Ameliyat sonrası kemoterapi gördü. Ameliyattan 1 yıl sonra sağlıklı bir şekilde doktoruna kontrole geldi. Dr. Demir, “Hastamız bize başvurduğunda karnı balon gibi şişmiş ayrıca bulantı ve kusması vardı. Hastaya hemen BT çektik. BT de kalın bağırsağının son kısmının kanser dokusu ile tamamen tıkandığını ve bu dokunun öncesindeki tüm kalın bağırsak ve ince bağırsakların ileri derecede genişlediğini tespit ettik. Hastamızı hemen ameliyata aldık ve kanserli kalın bağırsak dokusunun tamamını çıkardık. Hastamız ameliyat sonrası kemoterapi sürecini tamamladı. 1 yıl sonra bize kontrole geldiğinde vücudunda kanser tamamen temizlendi. Hastalarımıza erken teşhis için 50 yaşından sonra 2 yılda bir GGK (gaytada gizli kan) testi yaptırmalarını öneriyoruz’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.