Böğürtlende Sonbahar hasadı başladı

Batman'ın Sason ilçesinde, tütün yetiştiriciliğine alternatif olarak yetiştirilen böğürtlenden İlkbahar ve Yaz döneminde yüksek verim elde eden çiftçiler, Sonbahar hasadına başladı.

Yaşam Yayın: 29 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 29.09.2020 15:29:29
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

DESTEK ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Devletin sağladığı yüzde 80 hibe desteği ile böğürtlen yetiştiriciliği yapan çiftçilerden Mehmet Çaça, Kelhasan köyünde 6 aileye verilen destekle kurulan böğürtlen bahçelerinin iyi gelir getirmesinin ardından böğürtlen yetiştiriciliğinin ilçe geneline yayıldığını ifade etti. Çaça, "GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle ilçemizde kurulan böğürtlen bahçelerinde bu yıl İlkbahar ve Yaz döneminde yaptığımız hasatlardan çok memnunduk, iyi gelir elde ettik. Sonbahar’da ürün çok azaldığı için yaptığımız hasadı Kış mevsiminde hazırlıkta kullanıyoruz. Bu hasadı reçel ve pekmez yapımında kullanıyoruz. Devletin verdiği destek çiftçinin yüzünü güldürdü. Kimseye muhtaç olmadan kendi kapımızda, kendi bahçelerimizde çalışarak geçimimizi sağlıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.