Boğulma vakalarına karşı havuzlu önlem

Batman'da kontrolsüz alanlarda yaşanan boğulma vakıalarının önüne geçmek ve çocukların yüzme öğrenmelerini sağlamak amacıyla Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kurulan portatif yüzme havuzunun açılışı yapıldı.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2019 12:01:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

19 Mayıs Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi avlusuna kurulan portatif yüzme havuzu açılış törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Türkiye Petrolleri  Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çocuklar katıldı. Tören öncesi bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, "Yüzmek cankurtaranlarla belirlenmiş uygun yerlerde olur. Onun dışında yüzmek doğru değildir. Bu durumda vatandaşımız 'böyle yerler var da mı gitmedi' sorusunu sormaya hakları var. İşte o alternatifi sunmak için çok hızlı hareket ettik ve Özel İdare ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa portatif yüzme havuzunu oluşturdu. Bu havuzda yaz boyu 2 bin çocuk hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecek. Kalıcı hedeflerimiz kalıç yüzme havuzları sayısını artırmaktır. Ömrünü tamamlamış olimpik yüzme havuzu kapandı. Bina artık kullanılamayacak haldeydi. Orayı yıkıp birden fazla açık havuz şeklinde bu kış yapmayı düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki bahar çocuklarımız oradan faydalanacaklar" dedi. Bu tür portatif havuzların ve prefabrik havuzların sayısını artırmak istediklerini belirten Vali Şahin, "Bu çalışmalar yerel yönetimlerin görevidir. Biz Özel İdare olarak imkânlarımızı zorluyoruz ancak bir yere kadar. Belediyelerimizin de hem ilçelerde hem merkezde bu tür havuzların sayısını arttırmak için çalışma yapması lazımdır. Biz ne kadar çok alternatif sunarsak vatandaşlarımıza onlar da bu havuzları tercih edecekler ve ölüm yüzme boğulma vakalarını inşallah şehrimizin gündeminden çıkaracağız ama bu bir bilinçlenme meselededir. Batman'da binlerce kilometre sahil var. Nehirlerimizin, ırmaklarımızın ve baraj göllerimizin sahilleri var. Buralarda her bir metreye biz cankurtaran balık adam koyamayız. Cankurtaran balık adam olması demek. Boğulma vakaların olmayacak anlamına gelmiyor. Bu iş bilinçlenme meselesidir. Buralarda yüzme kesinlikle tehlikeli ve yasaktır" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmasın ardından kurdele kesilerek portatif yüzme havuzunun açılışı yapıldı. Vali Şahin ve beraberindeki heyet gözetiminde çocuklar havuzda yüzerek eğlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.