“Biz Bir Aileyiz” konferansı yapıldı

Batman İl Müftülüğü tarafından eğitim hizmetlerinde görev yapan bayan personellerine yönelik “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans düzenledi.

Yaşam Yayın: 04 Kasım 2018 - Pazar - Güncelleme: 04.11.2018 22:46:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman İl Müftülüğü tarafından eğitim hizmetlerinde görev yapan bayan personellerine yönelik düzenlenen “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans için Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Batman’a geldi. Müftülüğün bayan personellerine yönelik aile konulu konferans İl Müftülüğü Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan ve müftülüğün bayan personellerinin katılımıyla gerçekleşti. Konferans İl Müftüsü Turgut Erhan’ın aile üzerine yaptığı açılış konuşması ile başladı. Yeryüzünün en küçük, en eski ve en köklü kurumunun aile olduğunu söyleyen Erhan, “İnsanlık Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlar ve kıyamete kadar devam edecektir. İki eşle beraber bir can olup çocuklarla beraber nice canlar yetiştiren insanlık alemi mutluluğu, huzuru, sevgiyi muhabbeti ve dostluğu en başta bir aile ortamında yaşayarak adeta kökü toprakta dalları ve yapraklarıyla beraber kıyamete kadar devam edecek insanlık süregelip devam edecektir. İşte buradaki köklü çınarda sevgi ve muhabbet ile karışmış bir harçla temel atılmış aile birlikleri kurumuş ve devam ediyor ise insanlıkta mutlu ve huzurlu olacaktır. Ama eğer bunlar yoksa içine insanın dahi istemediği kin nefret ve değişik bakış açıları girerse orası ıstırap haline gelecektir” dedi. Erhan, “Bizlerin yapması gereken en başta o ailenin temelinin huzur ve mutluluğu dalga dalga her tarafa yaymaktır. Aile sadece anne, baba ve çocuklardan oluşmuyor. Hepimiz bir vazife ve görev içerisinde hayatımızı idame ettiriyoruz. Belki mesai itibarıyla anne babamızın yanında veya çocuklarımızın eşimizin yanından daha çok mesai içerisinde arkadaşlarımızın yanında oluşturuyoruz. Yani içinde bulunmuş olduğumuz görev aynı zamanda bir aile grubunu oluşturuyor. Buradaki davranış modellerimiz nasıl bir hareket tarzı oluşturacağımız bunu nasıl bina edeceğimiz ve nasıl sürdüreceğimiz konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı'mız son yıllarda oldukça köklü ve olması gereken adımlar atarak projeler geliştirmektedir” diye konuştu. Müftünün Erhan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını verdi. Doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyanın dört bir yanına dağılmış mümin kardeşlerimizle bir aileyiz diyen Konarılı, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatıyla, ülkemizin ve dünyanın dört bucağında hizmet veren yüz bini aşkın personelimizle biz bir aileyiz. Sahih dini bilgiden aldığı referansla yeryüzünün imarına talip, ilim ve hikmeti, düşünce ve sanatı harmanlayan bir donanıma sahibiz. Toplum nezdindeki itibarının, nüfuzunun, değerinin ve sorumluluğunun farkında, kolektif bir şuurla ve engin bir yürekle hizmet eden, ümmeti kucaklayan, birleştiren,  bütünleyen ve huzura davet eden, ehliyet, liyakat, sadakat ve merhametten ödün vermeyen bir teşkilatın aile fertleriyiz” dedi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.