‘Birikmiş borçlarımızı ödeyelim’

Batman Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için birikmiş olan su, emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerini ödemelerini istedi.

Yaşam Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2019 17:42:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için birikmiş olan su, emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerini ödemelerini istedi. Birçok vatandaşın vergi borçlarını ödemediğini belirten yetkililer, yaptıkları çalışmalar sonucunda en az üç yıl vergilerini ödemeyen vatandaşlara tebligat gönderdiklerini hatırlattı. 500-10000 TL arasında borcu bulunan 45 bin vatandaşa tebligat gönderdiklerini belirten Emlak Şefi Kasım Arı, en az üç yıl borcunu ödemeyen ve 500 ile 10 bin TL arasında borcu bulunan vatandaşlara çağrıda bulunduklarını söyledi. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ve 6183 sayılı Amme Alacakları Kanunun uyarınca tebligatta bulunduklarını hatırlatan Belediye Eş başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Amacımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Belediyenin içinde bulunduğu maddi sıkıntı hemşehrilerimiz tarafından da bilinmektedir. Herkesin borcunu zamanında ödemesini bekliyoruz. Belediye kasasına giren her kuruş Batman’a hizmet olarak geri dönecektir. Tebligat göndermek istemiyoruz, ancak gerek yasal zorunluluk, gerekse ihtiyaçlar bu konuda bazı adımlar atmamızı zorunlu hale getirdi” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.