Biriketçiler üretime ara verdi

Batman kent girişindeki biriket imalatçıları üretime ara verdiler.

Gündem Yayın: 30 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 30.12.2021 18:13:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman kent girişindeki biriket imalatçıları üretime ara verdiler. Son dönemlerde döviz kurunda yaşanan hareketlilikten ponza kumu ve çimento fiyatlarındaki artıştan dolayı Batman'daki 30 civarında imalatçı işi durdurdu. Çimento tonunun 280 TL'den 800 TL'ye yükselmesi, briketin ham maddesi olan Tatvan'dan getirilen ponza kumundaki yüksek fiyat artışı, yükleme, nakliye ve yüksek girdiler nedeniyle üretime ara verildi. Firma yetkilisi Metin Ertekin, ''Batman'da yaklaşık olarak 30 üretici firma 500 çalışanıyla Batman ve bölge illerinin inşaatlarının briket ihtiyaçlarını karşılamakta. Son dönemlerde özellikle çimento ve ponza kumunun yüzde 300’lere çıkması bizleri çok zor durumda bıraktı. Müteahhit ve müşterilerimize fiyat veremez hale geldik'' diye konuştu.

NAKLİYECİLER DERTLİ

Bölgede nakliyecilikle uğraşan esnaflar, zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade etti. Nakliyeci Hasan Yoldaş, ''Yıllarca nakliye işi ile uğraşmaktayım. Son dönemde özellikle mazota gelen artış nedeniyle para kazanamaz hele gelmeyi bir kenara bıraktık. Yaptığımız işten her gün zarar ediyoruz. Araçlarımız boş gitmesin diye mazot parasına yük taşıyoruz'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.