Bin 64 işyerine ruhsat denetimi

Batman Belediyesi, halkın sağlığına yönelik denetimlere ara vermeden devam ediyor. Kaliteli hizmet sunan esnaf ile halkın sağlığını hiçe sayan esnafın bir birinden ayırt edildiği denetimler sürüyor.

Gündem Yayın: 18 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.01.2020 21:57:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, halkın sağlığına yönelik denetimlere ara vermeden devam ediyor. Kaliteli hizmet sunan esnaf ile halkın sağlığını hiçe sayan esnafın bir birinden ayırt edildiği denetimler sürüyor.

“HALKIN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÖNEMLİDİR”

Halkın sağlıklı, hijyenik koşullarda üretilen en uygun fiyatla gıda ürünlerine ulaşımını sağlamakla görevli Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, olası olumsuzluklar karşısında sessiz kalmayarak anında gerekli işlemleri başlatıyor. Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 2019 yılı içerisinde 1064 işyerinin denetlendiğini söyledi. Batman Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul; Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın talimatıyla yaptıkları denetimlerde bin 64 işyeri arasından 130 işyerine ruhsatsızlıktan dolayı zabıt varakası düzenlendiğini, 235 işyerine tespit tutanağı düzenlendiğini 430 işyerine de gerekli koşulları yerine getirmesinin ardından işyeri ruhsatının verildiğini söyledi. İnternet cafe, pastane, lokanta, döner salonlarının denetimlerinin yanı sıra gıda kontrol ekipleriyle fiyat etiket denetimi ve miadı dolan ürünlerin kontrolünün sıklıkla sürdürüleceğini kaydeden Eş Başkanlar; “Halkın sağlığı bizler için önemlidir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bunu söylüyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Batman’da çok şey değişecek. Özellikle yeşil alanların artırılması, kentin temizliği ile birlikte işyeri denetimlerimiz de her geçen gün artacaktır. Bizler bir standart oluşturduk. Taviz vermemiz beklenemez” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.