‘Bilinçsiz kullanılan tarım ilaçları kansere yol açıyor’

Gündem Yayın: 09 Kasım 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.11.2019 11:06:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son zamanlarda vatandaşların bazı gıda maddelerinden zehirlendiğini Belirten Ziraat Mühendisleri, bunun bilinçsiz kullanılan tarım ilaçlarından kaynaklandığını belirterek kansere yol açabilen bu ilaçların kullanımı konusunda tedbir alınmasını istedi. Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, zehirlenme olaylarının kimyevi tarım ilaçlarından kaynaklandığını vurguladı. Bu tür ilaçların genellikle bilinçsiz kullanıldığını ifade eden Doğan, bilinçsiz kullanımın kansere yol açabileceğini, bilinçsiz kullanım sonucu birçok kanser vakasına rastlandığını belirtti.

“BAKANLIK ÖNLEMLER ALMALI”

Yapılan denetimler sonucu birçok gıdada insan sağlığına zarar verecek maddelere rastlandığını belirten Doğan, “Son dönemlerde Türkiye genelinde tüketilen gıdalarda insan sağlığına zarar verecek maddelere rastlandı ve bazı vatandaşlarımız zehirlenme vakasıyla karşı karşıya kaldı. Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda denetimlerini sıklaştırması, daha etkin ve caydırıcı önlemler alması gerekiyor. İlaç şirketlerinin özellikle kalifiyeli eleman bulundurması ve bunu kontrol altına alması gerektiğini düşünüyoruz. Bakanlık acil olarak Ziraat Mühendisi ataması yapmalıdır. Bakanlık, tarladan sofraya kadar olan tüketimi mutlaka bir zincir içerisinde takip etmelidir. Hatta çiftçilerin ilacı nereden aldığını kontrol edip bunu bizzat tespit ederek buna göre bir önlem alması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.