Biçimli'nin akıbeti soruldu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlenen oturma eylemlerinin 434. hafta eylemi yapıldı.

Yaşam Yayın: 24 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2019 17:29:56
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından yapılan eylemde “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” pankartı açılırken, kayıp yakınları ise faili meçhul cinayetlerde ve gözaltında kaybettirilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.Basın metnini okuyan İHD Yöneticisi Zeki Tangüner cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine değindi. Tangüner, “Bizler kaybedilen insanların akıbetlerinin ortaya çıkarılması için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Biz insan hakları savunucuları olarak açlık grevinde bulunan mahpusların yaşam hakkının korunmasının devletin sorumluluğunda bulunduğunu hatırlatıyoruz, Sorunun bir an önce çözümü açlık grevinde bulunan eylemcilerin taleplerinin dikkate alınmasını, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere devlet yetkililerini, ulusal ve uluslararası sözleşmelerin doğurduğu yükümlülükler bakımından sorumluluk almaya davet ediyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.