Besicilere süt sağma eğitimi

Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığıyla Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği üyeleri olan besicilere yönelik eğitim kursları verilmeye başlandı.

Yaşam Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 21:39:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Besicilere yönelik düzenlenen kurslar 5 gruptan oluşup süt sağım hijyeniyle ve metotları ile ilgili konularda toplam 115 kişiye kurs verileceği kaydedildi. Verilecek kursların amaçları ise besicilere hayvansal konularda tecrübe sahibi olması gerektiği belirtildi. Bugün başlanan eğitim kursu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, uzman kurs eğitimcileri ve besiciler katıldı. Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz, “Batman Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ve Batman Tarım Orman İl Müdürlüğü ortaklaşa süt sağımla ilgili bir proje düzenledik. Projemizi GAP idaresine sunmuştuk. Projemiz onaylandıktan sonra 115 üyemize eğitim veriyoruz. Bu eğitim esnasında İŞKUR ile de görüşüp kursa katılım sağlayacakları 4 gün süresince İŞKUR harcıyla SSK’larında yatıyor. Genelde bayan üyelerimize ağırlık verdik. Çünkü sağımı yapanlar bire bir bayanlar olduğu için bu kursa katılıp birebir eğitim almaları daha uygundu. Çoğu bayan ve bazı sağım yapan erkekler yetiştiricilerimizde almak suretiyle eğitim veriyoruz” dedi. Eğitime katılan besicilerden Fatma Sosyal ile Abdulgafur Halevurt, verilen eğitimin çok faydalı olduğunu dile getirerek bu tür eğitimlerin sürekli olması gerektiğini vurguladılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.