Bereket ayında açlıkla pençeleşiyorlar

Çamlıtepe mahallesi 4022 sokakta oturan 16 nüfuslu iki aile yaşamlarını hastalık ve açlık içerisinde sürdürüyor.

Yaşam Yayın: 08 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2019 17:49:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çamlıtepe mahallesi 4022 sokakta oturan 16 nüfuslu iki aile yaşamlarını hastalık ve açlık içerisinde sürdürüyor. Çamlıtepe mahallesi Artuklu İlköğretim okulu yanı 4022 sokakta 30 metrekarelik briket ve naylona örtülü bir alanda yaşamlarını sürdüren Gezici ailesi 11 Ayın Sultanı bereket ayında da açlık ve sefalet içinde. Gezici ailesi, rahmet ve bereket ayında devlet ve hayırseverlerden destek bekliyor.

“SICAK YEMEĞE HASRETİZ”

Açlıkla pençeleştiklerini belirten anne Hatice Gezer (40), “Eşim sara hastası. Maddi imkansızlıklar yüzünden Ankara'ya gidemedik. Çok soğuk ve yağışlı geçen kış ayında korkudan geceleri uyuyamadık, çocuklarımızın hepsi hasta. Yaşadığımız alan sokaktan farksız. Aile olarak hepimizin sağlığı yerinde değil. Şuan açlıkla  pençeleşiyoruz. Ramazan ayında sıcak  bir kap yemeğe hasretiz” dedi.

“SEFALET İÇİNDEYİZ”

Beş yıldan beri yokluk ve sefalet içerisinde yaşadıklarını belirten 5 çocuk annesi Garipşah Gezici  (39), “Ortamımız mikrop yuvası gibi. Mutfak ve banyomuz aynı alanda. Çocuklarımızla birlikte fare ve böceklerle içice yaşıyoruz. Ancak yapacak bir şeyimiz yok. Merhamet ayı olan Ramazanda hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.