‘Benim Oyun Sandığım’ yola çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aralarında Batman’ın Kozluk ilçesinin de bulunduğu 26 ilde pilot olarak başlatılan “Benim Oyun Sandığım” kolileri yola çıktı.

Yaşam Yayın: 09 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 09.10.2019 16:46:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aralarında Batman’ın Kozluk ilçesinin de bulunduğu 26 ilde pilot olarak başlatılan “Benim Oyun Sandığım” kolileri yola çıktı. 2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamında ulaşmak için “Benim Oyun Sandığım” adlı eğlenceli bir eğitim seti ve bir takvim hazırladı. Sandıkların pilot uygulamanın yapılacağı 26 ilde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “İçindeki oyun materyallerini ders aletleri yapım merkezimizde kendimiz ürettik ve bir de 365 günlük eğitim takvimi hazırladık. Şimdilik pilot uygulamayla ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz. Hedefimiz erken çocuklukta erişemediğimiz ailenin kalmaması. Çocukla oynar, nitelikli vakit geçirir ve hakkını koruyup teslim ederek çocukluğuna eşlik ederseniz; bir ülkenin geleceği için en önemli yatırımlardan birini yapmış olursunuz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.