Bem Bir Sen’den sözleşmeli personel tepkisi

Batman Bem Bir Sen İl Başkanlığı Batman Belediyesinde sözleşmeli personelin sözleşmesinin yenilenmemesine tepki gösterdi.

Gündem Yayın: 08 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.01.2020 16:24:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bem Bir Sen İl Başkanı Diyaddin Demirhan, Belediyede 67 personelin sözleşmesinin yenilenmemesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Belediyenin en önemli birimlerinde ve projelerinde görev alan ve tamamı mimar mühendis eğitmen psikolog ve teknik personelden oluşan toplam 67 personel makul ve mantıklı hiçbir gerekçe göstermeksizin işlerine son verildi. Sadece belli bir dönemde sözleşmeye alınan kişilerin işine son verilmesi ne hukuki,  ne örfi ne de dinidir. Gerekçe olarak sadece ekonomik sebepler öne sürülmüştür. Ayrıca Belediye yönetimi basın önünde yapmış oldukları açıklamalarda işlerine son verilen sözleşmelilerin var olan haklarından vazgeçmeleri halinde Belediye A.Ş de işe alınacaklarını teklif etmiş, aksi halde mahkeme kararı ile işe iade edilseler bile kendileri ile çalışmayacaklarını ifade etmiştir. Sözüm ona tasarruf yapalım diye Belediyenin iş yükünün önemli bir kısmını yüklenmiş olan bu teknik personellerin işine son vererek Belediyeyi zarara uğratmak tasarruf etmek değildir. İş barışını bozan ve insanları mağdur eden bu kararın kesinlikle ekonomik sebepler ile izah edilecek bir yanı yoktur. Tekrar ediyoruz; bu kadar donanımlı personelin Belediye ve Batmanımıza kattığı katma değer almış oldukları maaş ile mukayese edilmeyecek kadar çok ve kıymetlidir. Bem Bir Sen olarak tüm sözleşmeli memurların kadro haklarını alıncaya kadar mücadele ve umut içinde iken, 2020’nin bu ilk günlerinde Batman Belediyesinin 67 sözleşmeli personelin işine son vermesini verilmiş talihsiz bir karar olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.