Belediyede kayıtlar bilgisayara, evraklar geri dönüşüme

Batman Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, arşivini bilgisayar ortamına taşıyarak vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeye başladı.

Gündem Yayın: 04 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 04.11.2019 15:18:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, arşivini bilgisayar ortamına taşıyarak vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeye başladı. 1990 yılında il olan Batman Belediyesi, İmar Birimindeki belgelerin asılları bilgisayar ortamında muhafaza altına alınırken, lüzumsuz, atıl durumda olan ve işlevselliğini yitiren kopyaları da geri dönüşüme kazandırıyor.

1990’lı yıllardan bu yana arşivde bulunan fazla evrakların asıllarını arşivde saklayan Batman Belediyesi, yeni yaptığı uygulama ile vatandaşlara daha rahat ve seri işlem sunabilmesi için binlerce evrak arasından ayıkladığı evrakların asıllarını arşivinde saklıyor. Kopya ve iptal olan evrakları geri dönüşüme kazandıran Batman Belediyesi, bu çalışmayı yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ardından sonuçlandırdı. Yapılan düzenleme ile ada, parsel sorgulaması yapılarak evraklara rahatlıkla ulaşılabileceğini ifade eden Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, kopya olan, iptal edilen evrakları da geri dönüşüme kazandırdıklarını ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.