Belediye dalgıç ekibi kurdu

Batman Belediyesi, sık sık meydana gelen çayda mahsur kalma ve boğulma vakalarında acil müdahalede bulunabilecek su altı arama ekibinin olmaması nedeniyle meydana gelen sıkıntıyı aşmak için ekip kurdu.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2019 19:17:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, sık sık meydana gelen çayda mahsur kalma ve boğulma vakalarında acil müdahalede bulunabilecek su altı arama ekibinin olmaması nedeniyle meydana gelen sıkıntıyı aşmak için ekip kurdu. Konuyu değerlendiren Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Su Altı 3 yıldız dalma eğitimini alan ve itfaiye bünyesinde bulunan dalgıç ekiplerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 52. maddesi gereği ve 21.10.2006 tarihli 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İtfaiye Yönetmeliğinin 6. maddesinin b fıkrasında; her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, ilk yardım hizmetlerini yürütmek; arazide, su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak İtfaiyenin asli görevleri arasında olduğu belirtilmektedir. Bu doğrultuda İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde su altına dalış, arama ve kurtarma görevini ifa etmeleri için Su Altı Arama (Dalgıç) Ekibi kurulması önerisi Belediye meclisinde görüşülerek karara bağlandı. Özellikle Yaz aylarında Batman ve kırsalında sık sık boğulma vakalarının yaşanmasından dolayı su altı arma kurtarma ekibinin Batman için bir elzem olduğunu belirten Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, alınan meclis kararıyla dalgıç ekibinin artık belediye bünyesinde hizmet vermeye hazır olduğunu ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.