BATSO’da ihracat destekleri istişare toplantısı yapıldı

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, ihracat yapan firmaların en büyük sorunlarından biri olan devlet destekleri ve bunların uygulanmasına ilişkin sorunların dile getirildiği ve bunlara çözüm yolu arandığı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 07 Mayıs 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 07.05.2018 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toplantıya, BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Daire Başkanı Yusuf Yıldız, Dış Ticaret Uzmanlarından oluşan ekip ve Batman’da ihracat yapan firma yetkilileri katıldı. BATSO Başkanı Demir, “İlimizdeki ihracat rakamları bundan dört yıl öncesinde bir düşüş göstermiş olmasına rağmen her geçen yıl artış göstermiştir. Her ne kadar bölgemizde yaşanan bir takım terör ve savaş gibi tatsız olaylar ihracatçılarımızın çalışmasını engellemiş ihracat rakamlarının azalmasına sebep olmuşsa da, son dört yılda sürekli artış göstererek 2017 yılı ihracat rakamı 37milyon dolara taşınmıştır. Bu rakam ülkemiz genelindeki ihracat rakamlarına göre iyi bir oran. Bu rakamın daha üst seviyelere taşınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Öte yandan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir ve uzaman ekip, sorulara cevap vererek, çözülemeyen sorunları çözülmek üzere not ederek gereken çalışmaların yapılacağını belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.