“Batman, uyuşturucuya ‘hayır’ diyor”

Uyuşturucu girişi ve satışının bir türlü önlenemediği, uyuşturucu kullanma ve bağımlılık yaşının ise her geçen gün düştüğü Batman’da ilgili kurumları göreve davet etmek ve bağımlıların tedavisi için AMATEM kurulmasını sağlamak için kampanya başlatıldı.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 21.10.2018 14:34:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Uyuşturucu girişi ve satışının bir türlü önlenemediği, uyuşturucu kullanma ve bağımlılık yaşının ise her geçen gün düştüğü Batman’da ilgili kurumları göreve davet etmek ve bağımlıların tedavisi için AMATEM kurulmasını sağlamak için kampanya başlatıldı. Batman Basını olarak Batman, Uyuşturucuya ‘Hayır’ diyor kampanyasını başlatıyoruz. Yerel gazetelerle birlikte bu gün ortak manşetle çıkıyoruz. Parklar, internet kafeler, sokaklar ve hatta okul çevreleri, artık güvenli değil. Uyuşturucu tacirleri, çocuklarımıza, ailelerinden daha yakın dururken, güvenlik tedbirleri yetersiz kalıyor, güvenlik kameraları ve rutin denetimler ise fayda etmiyor.

Vatandaş soruyor;     

-Çocuk ve gençler, uyuşturucuya bu kadar rahat mı ulaşıyor?

-Çocukların uyuşturucuya ulaşması bu kadar kolayken, güvenlik ekipleri uyuşturucu satıcılarına nasıl ulaşamıyor ve müdahale edemiyor?

-Uyuşturucu kullanmak ya da satmaktan yakalananlar, caydırıcı cezalar alıyor mu?

-Batman’a AMATEM kurulması için siyasiler, idareciler, kurumlar, STK’lar, üzerine düşeni yapıyor mu?

-Gaziantep ve Malatya gibi illerde AMATEM varken, Batman’da neden açılmıyor?

Vatandaş talep ediyor;

-Emniyet ve Jandarma, tüm ekipleri ve seferberlik ruhu ile uyuşturucu tacirlerinin üzerine gitsin, Batman sınırları içine uyuşturucu girişine asla izin verilmesin, ihbarlar anında değerlendirilsin, çocuk ve gençlerimizi tuzağa düşüren zehir tacirleri ağır cezalara çarptırılsın.

-Sivil Toplum Örgütleri, misyon üstlensin. Okul, kurum ve camilerde, madde bağımlılığının zararları ve önlenmesine dönük etkinlikler düzenlensin, farkındalık oluşturulsun.

-Bağımlı gençlerimizin tedavisi için Batman’a alkol ve madde bağımlılığı ücretsiz tedavi merkezleri (AMATEM) kurulsun. Çocuklarını AMATEM’de tedavi ettirmek için batı illerine ya da kentteki özel hastanelere giden ailelerin maddi yükü hafifletilsin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.