BATMAN MUTFAĞI TV EKRANLARINDA TANITILDI

Türkiye’nin farklı illerini gezerek birbirinden zengin mutfakları izleyicileriyle buluşturan Turgay Başyayla, Batman Belediyesi’nin katkılarıyla Batman Mutfağını Show TV ekranlarına taşıdı.

Yaşam Yayın: 14 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 14.10.2018 17:28:43
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Batman merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerini de gezerek farklı kültürleri Show Tv ekranlarında tanıtan Turgut Başyayla, Batman’ın tarihi zenginlikleriyle birlikte Batman mutfağından farklı lezzetleri tanıttı.‘Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’ adlı programın 242. ve 243. Bölümlerini Batman mutfağına ayıran Turgay Başyayla; Batman’ın kendine özgü pişirme şekliyle yapılan ekşili köftesi, sac tavası, kuru patlıcan ve biber dolmasının tanıtımını gerçekleştirdi. Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf’i de izleyicilerine tanıtan Başyayla, fırında güveç, haşlama, tepside kaburga, buharda gerdan kebabı, gürbüz tava, bostan kapama ve daha bir çok lezzetli yemek tariflerinin yapımında kullanılan pişirme şeklinin püf noktalarını anlattı. ‘Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’ programının çekimlerine Batman Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri rehberlik ederek Batman’ın kültürel ve tarihi tanıtımına katkı sağladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.