‘BATMAN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL’

Batman’ın il oluşunun 32’nci yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, aradan 32 yıl geçmesine rağmen Batman’ın hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Yaşam Yayın: 18 Mayıs 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 18.05.2022 10:54:56
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

12 MAHALLE 50 YIL ÖNCESİNİN ALTYAPISINA SAHİP

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın il oluşunun 32’nci yıl dönümü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Batman’ın 12 mahallesinin hala 50 yıl öncesinin altyapı şartlarında bulunduğunu belirten Şahin, 32 yıldır meclise milletvekili göndermelerine rağmen büyük sorunlarla boğuşmaya devam ettiklerini vurguladı. Batman’ın il oluşunun 32’nci yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Şahin, “Batman şehrimizin İl oluşunun 32. Yıldönümünü kutluyorum. Rabbim mübarek etsin. Doğrusu Batman 32 yıldır il olmuş ve o günden bu güne şehrimiz nerelere geldi, neler kazandı sorularına olumlu cevap veremiyoruz. Gerek altyapı anlamında gerekse de istihdam anlamında hak ettiği yerde değil. Şehrimiz layık olduğu yerde ve olması gerektiği noktada değil. 32 yıldır Batman halkı parlamentoya milletvekili göndermektedir. Özellikle merkezde yaklaşık 12 mahallemiz 50 yıl öncesinin altyapısına sahip. Bu mahallelerde kalıp da şehrin gelişmiş bölgelerine taşınamayan vatandaşlarımız maalesef ki yazın sıcağını ve kışın soğuğunu 50 yıl önceki şartlarda sürdürmeye ve o zorluklara katlanmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“İLUH DERESİ SORUNU ÖMRÜMÜZLE YAŞIT”

Batman’ın en önemli sorunlarından olan İluh Deresinin ıslahının hala yapılmadığını vurgulayan Şahin, “Neredeyse bizim ömrümüzle yaşıt olan İluh Deresi, daha Batman köy iken bile var olmasına rağmen doğru düzgün bir düzenleme yapılmamış. Sadece biraz derinleştirilerek ve etrafına beton duvar örülerek bu süreç hep uzatılmış durumda. Şehrimizi baştan sona ikiye bölen İluh deresi çevre düzenlemesi itibari ile şuanda içler acısı durumda. Elektrik kablolarının yer altına alındığı süreçte sokaklarımız özellikle Aydınlıkevler, 19 Mayıs, İluh ve kısmet mahallesinde çalışmaların sonucunda caddelerimiz eski haline getirilmedi. Kış aylarında vatandaşlarımız ciddi bir şekilde mağdur oldu. Yaz aylarına girmemize rağmen hala aynı sıkıntılarla baş başayız” dedi.

“ÇAY ETRAFINDAKİ MESİRE BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMEDİ”

Mesire alanı projesinin bir türlü bitirilemediğini söyleyen Şahin, “Yıllardır Batman Çay’ı taraflarında güzel bir mesire alanı düşünülüyordu. Bu proje bitirilse Batman halkına bir nefes aldıracak. Fakat bir türlü bitirilemedi. Şehrimiz yoğun trafik sorunu yaşıyor. Batman’ın Diyarbakır ve Hasankeyf tarafından girişleri halen bir ilçenin giriş ve çıkışlarını andırmaktadır. “ Başkan Şahin şunları söyledi: “Günümüz itibarı ile parlamentoda Batman’ı 5 tane milletvekili temsil etmektedir. Fakat bu vekillerimiz Batmanımızın modern itesine, altyapı ve istihdamına ciddi bir katkı sunmadılar, sunmuyorlar. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak bize göre hizmetleri yetersiz. Batman 32 yıldır İl olmasına rağmen halen bu sorunları konuşuyor olmamız büyük bir eksikliktir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.