‘Batman ekonomisi tehlike altında’

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ü ziyaret etti.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.02.2021 12:08:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 25 bin kişinin çalıştığı tekstil sektörü tam anlamı ile şehrin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Pandemi ile birlikte azalan siparişler, döviz fiyatlarındaki dalgalanma, belirsizlik ortamı ile birlikte birçok tekstil işletmesinin faaliyetlerini tamamen durdurmuş bazısı da yarı oranda azaltmak zorunda kalmış. Çalışan işletmeler ise ancak faturalarını ödeyebildiklerini belirtiyor. Tekstil sektörünün zorluklarla karşılaşması yüzde 30’a varan işsizlik oranlarına sahip olan Batman’ın ekonomisinin tehlikeye girmesine neden oluyor. Vatandaşlarımız zaten her gün yeni zam haberleri ile uyanıyor. Bir de işini kaybetmeleri durumunda ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ülkemizin her yanından gelen yoksulluk intiharları haberlerinin bizi derinden üzdüğü bir noktada 25 bin kişiye iş veren sektöre yönelik ciddi desteklere ihtiyaç var. Tek bir vatandaşımızın dahi işini kaybetmesini, evine ekmek götürememesini göze alamayız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.