Batman’da yüzde 19 iyileşme

Dicle Elektrik tarafından gerçekleştirilen yatırımlar ve bakım onarım çalışmaları, bölgedeki diğer iller gibi Batman’da da arıza sayısının azalması açısından olumlu sonuçlar doğurdu.

Yaşam Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 12:39:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dicle Elektrik tarafından gerçekleştirilen yatırımlar ve bakım onarım çalışmaları, bölgedeki diğer iller gibi Batman’da da arıza sayısının azalması açısından olumlu sonuçlar doğurdu. Başta il ve ilçe merkezleri olmak üzere birçok yerde enerji şebekesinin yeraltına alındığı kentte 2019 yılının ilk 6 ayında yaşanan arıza sayısı 2018’in aynı dönemine göre yüzde 19 oranında azaldı. Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Yusuf Açar, yılın ilk 6 ayında yaptıkları bakım onarım çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Açar, “Bu süre içerisinde ekiplerimiz 230 kilometresi orta ve 272 kilometresi ise alçak olmak üzere toplam 502 kilometre iletim hattında yenileme çalışması yaptı. Aynı sürede 287 trafo postası bakımı, 57 dağıtım merkezi ve kök bina bakımı yapılırken, 567 trafoda ise yük dengelemesi gerçekleştirildi. İhtiyaç duyulan 64 trafo ve 54 pano da bu süre içerisinde yenileri ile değiştirildi” dedi. Açar, iletim hatlarının yer altına alınarak, kayıt dışı kullanımın düşürüldüğü bölgelerde, yaşanan arıza sayılarında önceki yıla göre kayda değer oranda düşüş yaşandığını gözlemlediklerini de bildirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.