Batman’da giriş ve çıkışlar kapatıldı

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplanarak yeni kararlar aldı. Alınan yeni kararlarda 15-20 Haziran tarihleri arasında il sınırına gelenlerin Batman sınırları içerisine girişlerinin ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem etkinliğe katılım amacı ile kentten çıkışları yasaklandı.

Gündem Yayın: 16 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 16.06.2020 01:14:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Tüm  dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgın hastalığı kapsamında 1593 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. maddesi gereğince Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Batman Valisi Hulusi Şahin, Başkanlığında toplanarak yeni kararlar alındı. Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Koronavirüs salgının gerçekleşebilecek her türlü toplu eylem/etkinliklerde vatandaşlarımıza bulaşma riskinin bulunmasından dolayı ilimiz genelinde Covid-19 salgını emniyet tedbirleri kapsamında, her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişlerinin ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışlarının 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. Maddesine istinaden ilimiz genelinde (Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde) 15-20/06/2020 tarihleri arasında yasaklanmasına, alınan kararlara aykırı olarak hareket eden şahıslar veya kurum, kuruluş, dernek ve tüzel kişiler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmasına, 1. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla Batman Merkez Sağlık Mahallesine bir  apartmanın 7 (yedi) gün süreyle karantinaya alınmasına, 2. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla Batman Merkez Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan bina hakkında uygulanan karantinanın 15/06/2020 tarihinden itibaren kaldırılmasına oybirliği ile karar verilerek imza altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.