Batman’da 23 bin mülteci var

Batman Üniversitesi iktisadi ve İdari bilimler Fakültesi tarafından ‘Batmandaki Sığınmacılar ve Şehrimize Etkileri’ konulu konferans verildi.

Yaşam Yayın: 01 Kasım 2018 - Perşembe - Güncelleme: 01.11.2018 15:58:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Dr. Murat Cihangir, panelin Moderatörlüğünü yaparken, Batman İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak,  Doç. Dr. Yusuf Aslan ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Yüksek lisans Öğrencisi Suriyeli İmad Şerif, sunum gerçekleştirdiler. Merkez Kampüs salonunda düzenlenen konferansa, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Panelde konuşan Göç İdaresi Müdürü Tokmak, “Onlar ekonomik anlamda gelmediler Türkiye’ye; zorunlu bir şekilde ve savaştan kaçarak geldiler. Terör örgütlerinden, rejimin baskılarından kurtulmak ve hergün evlerine düşen bombadan kaçarak geldiler. Batman’da 22 bine yakın var. Şu an yapılan çalışmalarla bunlar kayıtdışı iken kayıtlı hale geldiler. Batman’da şu an kimliklerini güncelliyoruz. 22 bine yakın Suriyelimiz vardı, yılsonuna kadar daha net rakamlar ortaya çıkacak. Bunun yanında 4 yüze yakın Iraklı ve Afganımız var ve Beşiri- İkiköprü’de Ezidilerimiz var. Onlarla birlikte 23 bin mültecimiz var” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.