‘Batman bölgenin parlayan yıldızı oluyor’

Batman Valisi ve Batman Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İstamonu TV’de yayınlanan Gönül Coğrafyası programına konuk oldu.

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 25.05.2020 19:43:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

“BATMAN’I BATMAN YAPAN PETROLDÜR”

İstamonu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’in sorularını cevaplayan Vali Şahin, “Batman’ı Batman yapan petroldür” dedi. Yaklaşık 1 saat süren programda İstamonu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’in sorularını yanıtlayan Vali Şahin; “Batman petrolden doğan bir şehir. Batman hızlı bir şekilde bölgenin parlayan yıldızı oluyor. Batman bereketli bir vadinin ortasına kurulmuş, ciddi bir tarımı var, iklimi çok müsait. Kentin petrol, rafineri ve bağımsız hızla gelişen sanayisi var. Batman bölgenin en büyük tekstil kenti. Tekstilde 25 bin istihdam söz konusu. Ilısu GAP’ın en önemli halkalarından biridir. Türk ekonomisine hep kar getirecek. Kamulaştırmalarla beraber 18 milyara mal oldu. Bugünkü maliyeti 1 milyar Euro’dur. 7-8 yıl içerisinde harcanan parayı çıkaracağız” diye konuştu.

“BATMAN HUZURLU VE MODERN BİR ŞEHİR”

İstamonu TV’de yayınlanan Gönül Coğrafyasında canlı yayında izleyicilere Batman’ı anlatan Vali Şahin, “Türkiye Petrolleri’nin ekonomiye katkısı inanılmazdır. Verim arttırıcı faaliyetler devam ediyor. Günlük 17 bin 963 varil petrol çıkartılıyor. Her dağda, her tepede mühendislerimiz petrol arıyor. DİKA, sanayiciye yön veriyor. Tekstilin canlanması ilk etapta DİKA ile başladı. Turizm faaliyetleri hızlı bir şekilde destekleniyor. Batman son derece huzurlu ve modern bir şehir. En sağlam adres Batman. Modern şehre sanayicileri bekliyoruz. Çok ciddi teşvikler var. Her türlü imkan var. 170 bin öğrencimiz, 8 bin öğretmenimiz var. Beceri faaliyetleri atölyelerini gerçekleştiriyoruz. 3. Kitap Fuarı gurur duyduğumuz bir etkinlikti. Büyük bir ilgi vardı. Bölgenin en büyük katılımlı fuarından bir tanesiydi. Çok ciddi ilgi odağı oldu. Ekim ayında Kitap Fuarını daha geniş çaplı oluşturmak istiyoruz ” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.