BATMAN BELEDİYESİ SPORCU FABRİKASI GİBİ

Batman Belediyesi Spor Kompleksinde ücretsiz olarak birçok dalda yüzlerce kişiye sağladığı kurslarda ‘Sporcu Fabrikası’ gibi hizmet veriyor.

Yayın: 15 Kasım 2018 - Perşembe - Güncelleme: 15.11.2018 14:30:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 “GELİNEN NOKTA BİR EKİP BAŞARISIDIR”

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Batman Belediyesinin 19 dalda 7 bin 620 kursiyer öğrencisiyle hizmet ettiğini söyledi. Türkiye’de ‘Batman’ın  adından başarılarla anılmak istediklerini ifade eden  Başkan Yardımcısı Murat Şahin, “Her alanda sportif faaliyetlerimizle Batmanlı sporculara hizmet ediyoruz. Belediyenin sosyal, kültürel ve sportif anlamda insana yönelik yatırımlarına ciddi bir ağırlık verdik. Belediye altyapısıyla tüm branşlarını dahil edersek gelinen nokta bir ekip başarısıdır. Batman Belediyesi sporun ve sporcunun dostudur. Birçok sportif faaliyete destek veriyoruz” dedi.

7 BİN 593 KİŞİ FAYDALANIYOR

19 Değişik branşta hizmet verebilecek kapasiteye sahip Batman Belediyesi Kompleksinden; 65 yaş üstü vatandaşlar,  engelli çocuk ve yetişkinler dışarıdan katılarak kompleksin imkanlarından faydalanabiliyor. Belediye Spor Kompleksinde; Atletizm 30, Badminton 60, Basketbol  555, Buz Pateni 930, Curling 20, Dart 25, Futbol 317, Golf 15, Güreş 25, Hentbol 27, Jimnastik 118, Judo 110, Kort Tenisi 75, Masa Tenisi 30, Muay Thai 165, Voleybol 165 ve Yüzme Kurslarımızdan 2060 kişi olmak üzere toplamda yaz okullarından 4727 kişi faydalanıyor.

60 ANTRENÖR EĞİTMEN NEZARETİNDE KURS

Belediye Spor Kompleksinden Plates-Step-Aerobik ve Yetişkin yüzme kurslarından da 406 kişi faydalanıyor. Belediye Spor Kulübü bünyesinde 2460 lisanslı/lisanssız sporcu bulunurken, genel toplamda 7593 kişiye 60 antrenör eğitmen nezaretinde kurs veriliyor. Türkiye ve Avrupa’daki müsabakalarda başarılara imza atan bir kulüp olmanın çabası içinde olduklarını belirten 1955 Batman Belediyespor  Kulübü Başkanı Murat Şahin, Türkiye’deki liglerde Batman Belediyesinin tüm sportif alanlarda da iddialı olduğunu belirtti.

HEDEF, SPOR AŞIĞI BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Batman Belediyesi tarafından yürütülmekte olan ‘Gençlik Sanat ve Sporla buluşuyor’ adlı proje ile spor aşığı bir nesil yetiştiriliyor. Batman Valiliği koordinasyonunda ve Batman Belediyesi yürütücülüğünde hayata geçirilen ‘Gençlik Sanat ve Sporla Buluşuyor’ adlı proje kapsamında 6 farklı spor dalında 150 öğrenci, sporla aktif olarak ilgilenmeye başladı. Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen proje içerisinde sporun basketbol, voleybol, futbol, hentbol, badminton ve tenis branşlarında açılan kurslardan 150 öğrenci faydalanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.