Batman artık tekstil ile anılıyor

Yaşam Yayın: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.07.2020 09:05:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türk-İş'e bağlı Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTESK), Batman'da temsilcilik açtı. Sendikanın Örgütlenme Uzmanları Hamit Yıldırım ve Veysel Arslan ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, basın toplantısı düzenledi. Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Şehmuz Kaygusuz’un da katıldığı toplantıda konuşan Yanılmaz, “Bölgenin tekstil ve petro-kimya alanında yoğunlaşan bir emek yoğun alanı var. Bölge açısından bir yandan iş alanı olsa da biz biliyoruz ki her emek alanında iş yaşamı ne kadar yoğunsa bir o kadar da emeğe dönük sömürülerde mevcuttur. Batman'da yaklaşık 25 bin tekstil işçisi çalışıyor” dedi.

Kayıt dışı çalıştırılanların ile bu sayının 30 bini bulduğunu belirten Yanılmaz, işçilerin sendikasız olması nedeniyle yoğun bir sömürüye maruz kaldıklarını söyledi. Batman'da temsilcilik açtıklarını ve tekstil işçilerinin tamamını örgütlemeyi hedeflediklerini ifade eden Yanılmaz, "Amacımız işçilerin hak ettikleri kazançları almaları ve güvenceli bir çalışmaya sahip olmalarıdır" diye konuştu. Sendikanın örgütlenme uzmanı Veysel Arslan ise amaçlarının öncelikle işçilerin haklarına kavuşması olduğunu belirtti. Mevcut işçilerin hemen hemen tamamının örgütsüz olduğuna dikkati çeken Arslan, "Tüm işçi ve emekçileri sendikamıza üye olması için çabalayacağız. Buradan tüm işçilere sendikamızda örgütlenmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Petrol-İş Şube Başkanı Kaygusuz da Batman'ın petrol ve petrol işçisiyle anıldığını hatırlatarak, "Batman artık tekstil ve tekstil işçisiyle anılıyor. Sendikamızın burada daha fazla büyümesi için dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.