‘Basın özgürlüğü engellenmektedir’

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Feleknas Uca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi sundu.

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 21.05.2019 16:47:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Feleknas Uca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi sundu. Milletvekili Uca, “100’e yakın cezaevinde binlerce tutsağın sürdürdüğü açlık grevleri beş ayı geride bıraktı. Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 22’inci günde, ikinci grubun eylemi ise 11’inci gününde. Kritik eşiği aşan açlık grevleri ve ölüm oruçlarının bitmesini sağlayacak taleplerin karşılanmaması, tecridin devam etmesi eylemcileri ölüme gün be gün yaklaştırmaktadır. Cezaevlerinden çocuklarının tabutlarının çıkmaması, onlara sağ salim kavuşmak için günlerdir sokaklarda seslerini duyurmak ve çocuklarını yaşatmak için eylem yapan tutsak anneleri polis şiddetiyle karşılaşmaktadır. Diyarbakır, Batman, Bakırköy, Gebze gibi birçok yerde, beyaz tülbentli anneler polisin öfkesine maruz kalmakta, yerlerde sürüklenip, saldırıya uğramaktadırlar. Bu şiddet, sadece annelere değil basın emekçilerine de uygulanmakta ve basın özgürlüğü engellenmektedir. Polis şiddetini görüntülemek isteyen basın mensupları polisin saldırısına uğramakta ve görüntü çekmeleri engellemektedir. Kolluk kuvvetleri, eylemcilerin görüntülerini çekmeyi sadece kendilerine hak görmektedirler. Öte yandan, birçok şehirde cezaevi önünde yapılmak istenen açıklamalar şiddetle engellenmekte ve gazeteciler gözaltına alınıp kamera ve fotoğraf makinelerine el konulmaktadır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.