Basın Konseyi’nden üyelerine 10 Ocak jesti

Batman Basın Konseyi yönetim kurulu, üyelerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler dolayısı ile basın mesleğini ifade eden tüy kaide hediye ederek jest yaptı.

Yaşam Yayın: 11 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 11.01.2021 17:19:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman Basın Konseyi Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Batman İl temsilcisi Ercan Arslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hem bir mesaj yayımladı, hem de üyelerine tüy kaide hediye etti. Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Başkan Arslan, “Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da, geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. Batman’da son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunması bizler ve halkımız için önemlidir. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik bu özel ve kutsal mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır. Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm halkımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek olmaları gerekiyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.