Barış Pınarı Harekatına destek yürüyüşü

Batman'ın Sason ilçesinde kalabalık bir vatandaş topluluğu, taşıdıkları Türk bayraklarıyla birlikte Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatına destek yürüyüşü düzenledi.

Gündem Yayın: 15 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 15.10.2019 18:12:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın Sason ilçesinde kalabalık bir vatandaş topluluğu, taşıdıkları Türk bayraklarıyla birlikte Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatına destek yürüyüşü düzenledi. Türkiye'nin güney sınırında başlattığı Barış Pınarı Harekatına katılan askerlere destek olmak amacıyla Şehit Yakınları ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Sason ilçesinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe kalabalık bir ketle katılırken, 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı da açıldı. Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik için yapılan yürüyüşe, Kaymakam Abdullah Özadalı, Tabur Komutanı Binbaşı İsmet Demirgürelli, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Murat Sudagezer, İlçe Jandarma Komutan V. Üsteğmen Eren Erdem, çok sayıda kurum amiri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Çarşı merkezinde düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, operasyondaki askerlere destek mesajları gönderdi. Sason Şehit ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, “Şanlı ordumuz ile birlikte dualarımız ile birlikte olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu millet ezan sesiyle yoğrulmuş, ezan sesiyle uyanan ecdadın torunlarıdır. Bizler nasıl Çanakkale'de düşmana geçit vermediysek, burada da devletimize, bayrağımıza ve ezanımıza karşı kurulan örgütlere karşı durmakla mükellefiz. Onlara geçit yoktur” dedi. Yaklaşık 5 kilometre yürüyen kalabalık, okunan fetih duası ve istiklal marşının ardından dağıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.