Bahar otları satarak geçimlerini sağlıyorlar

Sason’da yaşayan vatandaşlar, dağlardan topladıkları şifalı otları satarak geçimlerini sağlıyor.

Yaşam Yayın: 29 Nisan 2018 - Pazar - Güncelleme: 29.04.2018 10:14:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sason dağlarında yetişen ve kilosu 300 TL’ye satılan ‘Zuzubak’ otu köylülerin geçim kaynağı oldu. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ‘Zuzubak’ otunun kilosunu 300 TL’ye satan köylüler, kısa süreliğine de olsa geçimlerini, sattıkları otla sağlamanın sevincini yaşıyor. Batman'ın yüksek rakımlı dağlarında yetişen nadide otlardan olan ‘Zuzubak’ otunun fiyatı ve yoğun talebiyle köylülerin yüzünü güldürüyor. Sason’da yüksek rakımlı Helkiz ve Mereto dağlarındaki kayalıklarda yetişen otun birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Bu nedenle köylüler, çoğu illerden de talep gören otun kilosunu 300 TL’ye satıyor.

“BU OT ŞİFALI OTTUR”

Otun sadece Mart ve Nisan aylarında yetiştiğini ifade eden Boğuç, otun hastalıklara da çok iyi geldiğini ileri sürdü. Boğuç, “Bu ot şifalı ottur. En iyi otlardan biridir. Bu ot tuzla eziliyor ve yemeğin içine konuluyor. Bu ot çok güzel ve kokulu bir ottur. Bu otu Türkiye’nin her tarafından da istiyorlar. Kilosu 250-300 TL civarındadır. İstanbul’dan bile bu otu bizden isteyenler var. Mart ve Nisan aylarında bu ot çıkıyor. Nisan’dan sonra bu ot kuruyor. Her hastalığa iyi geliyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.